Пасат б5 1.8Т - проблем с климатика и ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
nadahan
Автомобил:
Двигател:

Пасат б5 1.8Т - проблем с климатика и ABS

Мнениеот nadahan » Вто 17 юни 2014 9:35

здравейте колата е пасат 1.8Т 1998г. , двигател AEB. Проблемът е следният : от както съм я купил , когато запаля или подам контакт на колата климатика се вкючва автоматично , което адски много ме дразни. Спирам го и след като я изгася независимо кога я паля или дам контакт климатика пак се включва ( да уточня , че говорим за климатроник) . Другият проблем е , че лампичката на ABS свети постоянно и червения удивителен постоянно примига на бордовия компютър , което също много ме дразни. Вчера ходих на диагоностика в един от известните сервизи във Варна и от там ми казаха , че е изгорял самият компютър на ABSа. Човека каза , че ремонта струва около 250лв и бях шах с пешката. Питах го за климатроника и той ми отвогори : "Някой от старите модели са така , не помнят настройките. Един мой приятел имаше голф 3 и при него беше същото." WTF ?! Супер несериозно ми се стори това изказване и едва ли е така. Та какво ще ме посъветвате да направя ? Чудя се дали да не махна лампичката на ABSa или направо да го махна като екстра ?

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Пасат б5 1.8Т - проблем с климатика и ABS

Мнениеот Pet_rov » Вто 17 юни 2014 9:56

По-скоро първо пробвай на някое друго място да я диагностицираш.
Има доста теми и за климатрониците и за ABS проблемите. Потърси с търсачката :beer
Ето тема за ABS
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=246326&hilit=ABS&start=45
За климатроника ен мога да помогна - с климатик съм

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Вто 17 юни 2014 12:33

Колега мога да ти помогна с АБС-са.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 17 юни 2014 12:43

АБС-а може да ти е изключен от бушона (вероятно). Провери бушоните над акумулатора, може да е изключен нарочно поради дефектирал датчик. На старото ми поло беше така, купих си колата с светещ АБС и мигаща удивителна, после се оказа, че са му изключили бушона, направих 1 кръгче и почна и при 20км/ч да ми забива педала, накрая се оказа дефектирал датчик на предна лява ли дясна гума :c020

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Вто 17 юни 2014 13:06

За абс има доста вариянти да свети. Вижте датчици, захранване, всичко по системата. Може да се окаже и дреболия. Климатроника си е със собствен блок за управление. Проблема се решава с комбинация от натискане на бутони но не помня как беше. Ще се поразровя малко и ако открия как беше ще те информирам. Друг вариянт да пробваш и да свалиш панела на климатроника и самия блок за управление, държи се на 4 болтчета. Изключи го от буксите и така за 1-2 часа да се ресетне. Дано да помогне. Моя беше забил и така го ресетнах и вече 2 год. нямам ядове. Поразрових се из нета и един колега дава следното обяснение за климата. Касае се за проблем с помненето на настройките. Има лош постоянен плюс. Трябва да се проверят предпазители F10-40A, F8-5A които се намират под волана в краката на шофьора. Предпазител F25-30A който е отстрани на таблото в основната бушониера. Дано помогне. Успех

nadahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadahan » Вто 17 юни 2014 17:31

Колега vlladii , какво предлагаш ? А относно ABSa беше в сервиз на бош. Човека каза , че даже след ремонта на компютъра на ABS може да остане да свети , ако има проблем с датчиците. Но в момента не може да каже какъв точно е проблема , защото компютъра за диагностика изобщо не го разпознава като система. Колега novatora много бих се радвал , ако намериш комбинацията. Благодаря на всички за бързите отговори.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 17 юни 2014 17:40

Аз бих отишъл другаде за диагностика. Как така можело да се оправи ама пак да свети :screwy това са глупости според мен. Ако не ти се дават пари ела ще пуснем 1 диагностика на моя VCDS, да видим дали няма пак да прочете нищо.

nadahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadahan » Вто 17 юни 2014 18:05

Далечко си ми май колега , от Варна съм

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 17 юни 2014 18:24

Дам, далечко съм, но не пречи да потърсиш и 2ро мнение! Според мен този ти е наговорил големи глупости, как може да оправиш нещо, но индикацията пак да показва, че не работи, нещо няма логика.

nadahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadahan » Вто 17 юни 2014 19:11

Логиката беше , че в момента светело защото компютъра не бачкал и диагностиката не можела да го засече. Но можело да имам проблем с датчиците примерно , което автоматично предполага , че даже да ми оправи компютъра лампичката ще свети. Ни в клин , ни в ръкав.

Потребителски аватар
george12
Автомобил: Passat b5 1.8T
Двигател: AEB 98
Контакти:

Мнениеот george12 » Вто 17 юни 2014 19:14

Здравей колега , същият автомобил , същите проблеми и при мен. За щастие пипам електроника и ABS-а го оправих сам.Става въпрос за запояване на много тънки проводници вътре във управлението на ABS . Не е за всеки....
Има една тема при братушките , където нагледно е показано как става номера:
http://passat-b5.ru/showthread.php?t=151674
Климатроника и при мен е така.Дори когато включа нa ECON , след няколко стартирания сам минава на AUTO.

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Сря 18 юни 2014 19:44

Колега имам оправени зад гърба си на 40 блока за АБС и за това ти казвам , че мога да помогна и на твоя. На колегата от поста над мен дето е дал линк към руския форум мога да кажа , че ремонта не се извършва по този начин, поради причината, че е много трудно да се запой алуминии с поялник дори и да е станала спойка тя ще е временна и след време пак ще се появи проблема, това го казвам от личен опит не да се заяждам. Фабрично нишките са запоени с електроспойка.

nadahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadahan » Вто 24 юни 2014 12:49

Колега , за какви пари говорим горе-долу , за да ми го оправиш ?

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 27 юни 2014 19:37

руския сайт не показва коректно ремонта, масата се хваща от друго място на платката.

nadahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadahan » Пон 30 юни 2014 14:13

И в крайна сметка какво се оказа за климата ? Модела ли е такъв или има някакъв чалъм ?

Върни се в “Passat”