Пасат б5 1.8Т - проблем с климатика и ABS
Пасат б5 1.8Т - проблем с климатика и ABS
здравейте колата е пасат 1.8Т 1998г. , двигател AEB. Проблемът е следният : от както съм я купил , когато запаля или подам контакт на колата климатика се вкючва автоматично , което адски много ме дразни. Спирам го и след като я изгася независимо кога я паля или дам контакт климатика пак се включва ( да уточня , че говорим за климатроник) . Другият проблем е , че лампичката на ABS свети постоянно и червения удивителен постоянно примига на бордовия компютър , което също много ме дразни. Вчера ходих на диагоностика в един от известните сервизи във Варна и от там ми казаха , че е изгорял самият компютър на ABSа. Човека каза , че ремонта струва около 250лв и бях шах с пешката. Питах го за климатроника и той ми отвогори : "Някой от старите модели са така , не помнят настройките. Един мой приятел имаше голф 3 и при него беше същото." WTF ?! Супер несериозно ми се стори това изказване и едва ли е така. Та какво ще ме посъветвате да направя ? Чудя се дали да не махна лампичката на ABSa или направо да го махна като екстра ?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Пасат б5 1.8Т - проблем с климатика и ABS
По-скоро първо пробвай на някое друго място да я диагностицираш.
Има доста теми и за климатрониците и за ABS проблемите. Потърси с търсачката
Ето тема за ABS
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=246326&hilit=ABS&start=45
За климатроника ен мога да помогна - с климатик съм
Има доста теми и за климатрониците и за ABS проблемите. Потърси с търсачката

Ето тема за ABS
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=246326&hilit=ABS&start=45
За климатроника ен мога да помогна - с климатик съм
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега мога да ти помогна с АБС-са.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
АБС-а може да ти е изключен от бушона (вероятно). Провери бушоните над акумулатора, може да е изключен нарочно поради дефектирал датчик. На старото ми поло беше така, купих си колата с светещ АБС и мигаща удивителна, после се оказа, че са му изключили бушона, направих 1 кръгче и почна и при 20км/ч да ми забива педала, накрая се оказа дефектирал датчик на предна лява ли дясна гума 

-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
За абс има доста вариянти да свети. Вижте датчици, захранване, всичко по системата. Може да се окаже и дреболия. Климатроника си е със собствен блок за управление. Проблема се решава с комбинация от натискане на бутони но не помня как беше. Ще се поразровя малко и ако открия как беше ще те информирам. Друг вариянт да пробваш и да свалиш панела на климатроника и самия блок за управление, държи се на 4 болтчета. Изключи го от буксите и така за 1-2 часа да се ресетне. Дано да помогне. Моя беше забил и така го ресетнах и вече 2 год. нямам ядове. Поразрових се из нета и един колега дава следното обяснение за климата. Касае се за проблем с помненето на настройките. Има лош постоянен плюс. Трябва да се проверят предпазители F10-40A, F8-5A които се намират под волана в краката на шофьора. Предпазител F25-30A който е отстрани на таблото в основната бушониера. Дано помогне. Успех
Колега vlladii , какво предлагаш ? А относно ABSa беше в сервиз на бош. Човека каза , че даже след ремонта на компютъра на ABS може да остане да свети , ако има проблем с датчиците. Но в момента не може да каже какъв точно е проблема , защото компютъра за диагностика изобщо не го разпознава като система. Колега novatora много бих се радвал , ако намериш комбинацията. Благодаря на всички за бързите отговори.
- zografski
Аз бих отишъл другаде за диагностика. Как така можело да се оправи ама пак да свети
това са глупости според мен. Ако не ти се дават пари ела ще пуснем 1 диагностика на моя VCDS, да видим дали няма пак да прочете нищо.

- zografski
Дам, далечко съм, но не пречи да потърсиш и 2ро мнение! Според мен този ти е наговорил големи глупости, как може да оправиш нещо, но индикацията пак да показва, че не работи, нещо няма логика.
Логиката беше , че в момента светело защото компютъра не бачкал и диагностиката не можела да го засече. Но можело да имам проблем с датчиците примерно , което автоматично предполага , че даже да ми оправи компютъра лампичката ще свети. Ни в клин , ни в ръкав.
- george12
- Автомобил: Passat b5 1.8T
- Двигател: AEB 98
- Контакти:
Здравей колега , същият автомобил , същите проблеми и при мен. За щастие пипам електроника и ABS-а го оправих сам.Става въпрос за запояване на много тънки проводници вътре във управлението на ABS . Не е за всеки....
Има една тема при братушките , където нагледно е показано как става номера:
http://passat-b5.ru/showthread.php?t=151674
Климатроника и при мен е така.Дори когато включа нa ECON , след няколко стартирания сам минава на AUTO.
Има една тема при братушките , където нагледно е показано как става номера:
http://passat-b5.ru/showthread.php?t=151674
Климатроника и при мен е така.Дори когато включа нa ECON , след няколко стартирания сам минава на AUTO.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имам оправени зад гърба си на 40 блока за АБС и за това ти казвам , че мога да помогна и на твоя. На колегата от поста над мен дето е дал линк към руския форум мога да кажа , че ремонта не се извършва по този начин, поради причината, че е много трудно да се запой алуминии с поялник дори и да е станала спойка тя ще е временна и след време пак ще се появи проблема, това го казвам от личен опит не да се заяждам. Фабрично нишките са запоени с електроспойка.
Колега , за какви пари говорим горе-долу , за да ми го оправиш ?
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
руския сайт не показва коректно ремонта, масата се хваща от друго място на платката.
И в крайна сметка какво се оказа за климата ? Модела ли е такъв или има някакъв чалъм ?