Passat B4 проблем с предна дясна врата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B4 проблем с предна дясна врата
Пасатора е B4 и предната дясна врата отказа да се отваря отвънка , постепенно взе да се отваря трудно и от 2-рото дърпане на дръжката но вече колкото и да дърпаш не се отваря
отвътре се отваря както трябва но отвън неще , смазах механизма за затварянето (не дръжката) със Филипс спрей и почна да се отваря но след като опънеш дръжката колкто е възможно към теб което пак не е както трябва , и след като заключих колата с централното и при следваштото отключване въпросната дръжка си беше във старото положение и неможе да се отвори отвън.Струва ми се че самия механизъм на опъване не опъва достатъчно зъба които отключва вратата.Някой знае ли как и откаде е настройката за това нещо ?

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Виж дали ще се ориентираш по тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%E0%E2%E0
Ако не- в търсачката, на подфорум 'Технически за Пассат' напиши 'брава' и... приятно четене
Ако не- в търсачката, на подфорум 'Технически за Пассат' напиши 'брава' и... приятно четене

- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
radionov написа:Отстрани на вратата има един болт. Пробваи да го стегнеш.
Да наистина от страни на вратата има един болт които стяга механизъма за отваряне. Обаче аз 1-во те съветвам да го отвиеш и да извадиш цялата дръжка внимателно ... да я смажеш с грес добре ... да я разработиш както е отвънка и след това монтаж обратно на мястото и и стягаш добре болта. Би трябвало след тази профилактика всичко да е Ок

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Виж ей таз тема там съм обяснил аз какъв проблем имах,той кажи речи е сходен,при теб най вероятно или се есчупила скобата на която са хванати нитовете или ти е разхлабен болта отстрани на вратата

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Liam
- Автомобил: Passat B5_5
- Двигател:
Re: Passat B4 проблем с предна дясна врата
Здравейте,
Колеги имах същия проблем в една от предните врати - игнорирах го по горе описания начин, като смених чопчетата и на четирите врати (преди около 5 години).
Сега проблема е малко по различен
, задна лява врата не се отваря
( от вътре и от вънка ). От скоро при самото заключване/отключване ( има централно ) точно от нея врата се чувачеше странен звук и сега вече не се отваря.
Бихте ли ме посаветвали за решение на този проблем, как да отворя вратата че да махна кората, да извадя машинката и самата дръжка за да търся проблема.
Благодаря предварително за отзивите!!!
Колеги имах същия проблем в една от предните врати - игнорирах го по горе описания начин, като смених чопчетата и на четирите врати (преди около 5 години).
Сега проблема е малко по различен

Бихте ли ме посаветвали за решение на този проблем, как да отворя вратата че да махна кората, да извадя машинката и самата дръжка за да търся проблема.
Благодаря предварително за отзивите!!!
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
nikig написа:При мен се получи същото на дясната врата проблема ми беше в щифта,беше изкочил, който държи тази част която натиска палеца за отваряне.огледай хубаво.
точно щифта и при мен вече няколко пъти се налага да ги намушвам тия щифтове
- Liam
- Автомобил: Passat B5_5
- Двигател:
Колеги някой имали идея как да я отвпря тази врата, като несе отваря от вънка и от вътре???
- vencislav1328
- Автомобил: vw pasSat B5
- Двигател: 1998 AFN
- Контакти:
И при мен предна дясна,смазвах,умувах,разменях .....и нищо. 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Ако не можете да си отворите предна врата - лява или дясна, отваряте задната. Вижда се болта, който държи дръжката към вратата. Развивате го, вадите дръжката и отваряте вратата чрез палеца на бравата. После отстранявате проблема. Ако това питате де