Passat B5 2.3 VR5 прекъсва и не върви
Passat B5 2.3 VR5 прекъсва и не върви
Здравейте на всички фенове на WV.Имам един проблем който се появи преди около 10 дена.Колата започна да прекъсва,няма мощност и гърмежи в ауспуха след форсиране.От WV ми казаха че е от дебитомера и някакви неправилни смеси на горивната система.Надявам се да ми дадете съвет какъв дебитомер да сложа.THX all.
- miko
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 2.3 V5 AGZ 1999
Re: Passat B5 2.3 VR5 прекъсва и не върви
Според мен ако е от дебитомера няма да върви но няма да прекъсва. По скоро е нещо по токовете, с кой двигател си 150 или 170к.с. Почти всички V5 AGZ включително и моя имат проблем с комутатора.
Значи по талон пише 150 кончета V-образния мотор съм(не знам каква е разликата с редовия).Сменил съм свещите,но не и кабелите.Когато подавам плавно педала на газта колата си поема и си ускорява добре,но когато го натисна рязко започват проблемите.При студен двигател колата изобщо не върви колкото и да натискам и мерише отзад на бензин.Колата няма газова уредба.
- BojidarIvanov
- Автомобил:
- Двигател:
Щом мирише на бензин сигорно е от тоците нещо..
- pnkolev89
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8 20V ADR
Предполагам че двигателя ти е с бобини, най-вероятно е от там. При мен когато избиха симптомите бяха същите, с плавно подаване на газта почти не се усеща прекъсване, но подам ли рязко газ забива и лашка. Мирише ти на бензин защото пръска бензин, но няма добра искра и съответно добро изгаряне. Колегата казва че комутатора бил проблемен на тези мотори, при мен бубините са с него заедно и не знам от кое точно е било, но когато ги смених колата се оправи. А относно дебитомера, ако прецакан би трябвало като му дръпнеш буксата колата да заработи нормално, само дето ще гори повече.
Ако дебитомера не е в ред, ниските обороти играят и по - скоро има недостиг на гориво, отколкото да идва в повече, както е в твоя случай. Да разбирам ли че автомобила е преминал диагностика и са открити грешки единствено при дебитомера?