Благодаря предварително на отзовалите се:)
Пасат 1.8Т 2001година газ бучене на задна дясна гума ?!?
Пасат 1.8Т 2001година газ бучене на задна дясна гума ?!?
Днес както си карах и изведнъж чух странен шум от към багажника(бучене, виене).От първия момент си помислих че е някои лагер или нещо от сорта след това спрях и на място пак се чуваше . Опасявах се да не би да е нещо от газовата,но няй-ясно се чува като отворя багажника и се наведа над задна дясна гума ....някой ако може поне да ме насочи от какво би могло да е......
- vlad1.8mi
- Автомобил: VW Passat Variant
- Двигател: 1.8T+ AEB 1999
Re: Пасат 1.8Т 2001година газ бучене на задна дясна гума ?!?
Колата Б5 или Б5,5 е?Сирената на оригиналната аларма на Б5 е монтирана в багажника-може да е дефектирала.Изключи акумулатора и виж дали се чува този звук.
AWT е октомври 2001година.... а за алармата този шум се чува само като е запалена колата а като я изгася спира...
Въпроса ми е дали като откача акомулатора ще се рестартира ли....или как да постъпя точно
Въпроса ми е дали като откача акомулатора ще се рестартира ли....или как да постъпя точно
- vlad1.8mi
Направи проба дали този звук го има,когато колата работи на газ и когато работи на бензин.Така ще се изясни от къде е проблема-дали е от газовата или е общ.
- vlad1.8mi
Щом звука е от дясно е възможно да е от бензиновата помпа-обърни внимание дали този звук се получава и при даване на контакт!
Слизах до колата като дам на контакт шума го няма , докъто беше на бензин се чуваше след това мина и на газ и пак се чуваше ....
- vlad1.8mi
Въпреки,че е на газ,бензиновата помпа си работи-възможно е звука да е от нея-скоро може да откаже!За да си сигурен в това трябва да се извади предпазителя на бензиновата помпа докато работи на газ-това не винаги е възможно,защото може да е захранена системата от предпазителя за бензиновата помпа.Ako e така трябва да се изключи буксата на помпата,върху самата помпа-намира се под кичето на багажника под PVC кръгъл капак,а под него метален с 3 броя винтчета.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
vlad1.8mi написа:Щом звука е от дясно е възможно да е от бензиновата помпа-обърни внимание дали този звук се получава и при даване на контакт!
passat_87 написа:Слизах до колата като дам на контакт шума го няма , докъто беше на бензин се чуваше след това мина и на газ и пак се чуваше ....
Когато даваш на контакт помпата не работи за това не я чуваш.Помпата заработва когато си на стартер, не е като на B3 моно! Спорих веднъж с един мой градски за това и не мисля да споря отново! Аз също мислех, че е като при моното но когато ми изгоря помпата просто замерих с мултицет при подаване на контакт и ток нямаше.В режим стартер имаше 12V. След смяната и всичко си дойде на мястото. Шума действително може да е от самата помпа.Махни за пробата предпазител №28 и запали принудително на газ, но не карай така защото ще прецакаш дюзите.Помпата ако я сменяш си вземи и оплътнението на капака и понеже се разкапва от бензина.
- vlad1.8mi
При моя Б5 1999г 1.8T AEB и при още няколко на приятели помпата сработва и на контакт!Аз също не споря,ако при други не е така.
а ако е от това ще трябва да сменам помпата или как и колко ще струва горе долу?
- vlad1.8mi
Това зависи от каква марка помпа избереш-преди 2 години смених моята с марка VDO,беше 170 лева.
те са хубави до колкото знам .... а за труд ? или не е сложно да се смени
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Отваряш капака, разкачаш букси и маркучи, вадиш старата помпа, слагаш новата - букси и маркучи и си готов. Ако се мобилизираш е работа за не повече от час и половина със спеклите винтове и м...та :)
Мобилизиран съм повече от всякога ама като не сам барал такова нещо до сега как да се наема сам пък като се сетя че няма и кой да ми помага .....
Точно така ще направя , и като установят какво е ще го публикувам за напред и други с този проблем да си знаят какво може да е.