Passat B3 наклон на гумите в завой?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B3 наклон на гумите в завой?
Колеги има ли пасата наклон на гумите при завиване под някакъв ъгъл, подобно на мерцедесите. Питам ви защото на мене ми се струва, че има,а и пасата е доста маневрен, на малко място прая обратен завой. Радиуса на завиване е малък за размерите на колата. Моя е пасат б3 вариант. Благодаря предварително.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Re: наклон на гумите в завой при пасат вариант б3?
С оригиналните амортисьори не, при мен новите са с да не кажа голямо число но 2,3 см по-дълги и имам наклон на гумата, при пълен ляв или десен се усеща как гумата стърже жестоко в ХАсфалта 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Има наклон! Дори е различен за колелата ,спрямо кое е вътрешно,и кое външно на завоя! По спомен за едното е 42гр,а за другото 38гр! Ако се потърси в Руският форум,може и да се намери тази информация!
Аз не разбрах - наклон на гумата или наклон на колелото? Че май са мнооого различни термини.
-
- Автомобил:
- Двигател:
накланят се според мен целите колела при пълен ляв и при пълен десен, когато съм я паркирал така някъде на паркинг и ясно се вижда. Другия път ще я снимам и ще кача снимката тука. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето снимки при пълен десен завой на кормилото, забележете как колелото е под известен ъгъл. За това говорех. 

- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Със сигурност си има надлъжен наклон, който когато си е както трябва при пълен завой не стърже в ХАСФАЛТА. Страничния наколон от плюс 20 до минус 20 минути, а надлъжния трябва да е плюс 2 градуса. Със сигурност си имат наклон...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли малко по-подробно за кой точно ъгъл пишеш?pas1.8mi написа:Има наклон! Дори е различен за колелата ,спрямо кое е вътрешно,и кое външно на завоя! По спомен за едното е 42гр,а за другото 38гр! Ако се потърси в Руският форум,може и да се намери тази информация!
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Ако трябва да снимам да видиш, че жули и то доста добре ?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
.........Може ли малко по-подробно за кой точно ъгъл пишеш?[/quote]
Наклон на колелото,при пълен завой,спрямо вертикалната ос!Числата са по спомен,но мисля,че са от такъв порядък!
Наклон на колелото,при пълен завой,спрямо вертикалната ос!Числата са по спомен,но мисля,че са от такъв порядък!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нарисувах си един триъгълник, в който ъгълът между вертикалния катет(ос) и хипотенузата(колелото) е около 40 градуса. Ако допуснем, че ъгълът между равнината на колелото и протектора на гумата е прав, то остават 50 градуса за ъгъла между контактната повърхност на гумата инастилката ... Започвам да се чудя глупав ли съм или пропускам нещо важно ...

- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Хора страничния наклон трябва да е минути!!! Градусите са мнооооого! А надлъжния наклон, който се мери когато колелото е завито, трябва да е отворено 2 градуса
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оригиналния кастър (надлъжен наклон) при пасат б3 е около 1.2 градуса (както и при голф 2) и не се мери гумата спрямо асфалта.
Не можете да го промените освен с къстъм окачване като други носачи камбър плейтове и др,които се използват в моторспорт средите.
Не можете да го промените освен с къстъм окачване като други носачи камбър плейтове и др,които се използват в моторспорт средите.