Част първа.
От около седмица се появи много странен и нехарактерен звук от Паси. Основно се случва това.
Тръгвам с нея и след 4-5 км. звукът се появява. Като свирене. Има го само в движение като се покара т.с позагрее нещо по окачването. Не се влияе от завой, спускане, качване, спиране с крачна или ръчна. На място не свири. На крик не свири. Предпазните ламарини не опират. Лагерите нямат луфтове или странни звуци. КОлкото и да ми се иска да са те. НИщо чудно и да са, но експеримент за поне 100лв. не мога да си позволя. Това е. Определено ми е кофти, че не мога да реша сам проблема. Видях, че ми е скъсан маншона на вътрешното каре от към пасажерската страна.
Втора част
Смених маншона. Свалих полуоската. Свалих карето и го разглобих на съставните му части. Съчма по съчма, миене с бензин и така всичко. Като ново е. Гресиране и обратно на колата. Днес греда, чувам познатия шум )))) Имам усещане за промяна в звука обаче, но не съм сигурен дали е така. При десен завой основно почва??? ПОкарах я малко, а после жена ми звънна, че е спряла и след десен завой се е появило отново и си свири така.
Работата е тегава, мръсна и не е за пред блока. И за пореден път се убеждавам, че си трябва хубав инструмент.
Записах го с телефона звука, но не мога да кача. Прекалено голям бил. А е 20 секунди.
Давайте жокери или каквото и да е.
Благодаря.

Пасат Б4 странен шум в движение- Решен
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Пасат Б4 странен шум в движение- Решен
Последна промяна от Гергин на Пет 20 юни 2014 21:38, променено общо 1 път.
-
Re: Пасат Б4 странен шум в движение
Шумът се оправи, лагер съединител.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей Гергин,
сега виждам за съществуването на тази тема. Има ли начин да качиш файлчето, за да чуя звука? Пробвай в http://dox.abv.bg/files/share - май ставаше лесно при тях. Понеже и при мен се появява някой път такова свирене със същите симптоми като при теб.
сега виждам за съществуването на тази тема. Има ли начин да качиш файлчето, за да чуя звука? Пробвай в http://dox.abv.bg/files/share - май ставаше лесно при тях. Понеже и при мен се появява някой път такова свирене със същите симптоми като при теб.
-
Изтрих го от както е оправено.
Казваш от време на време. Проучи и потърси цикличност при появата на шума.
В завой, в топло, студено, мокро, изчезва ли като е на скорост, без скорост, леко натисната спирачка (да не е от накладки) и т.н
Деференциал е последна грижа и е 1 на 1000000. Моят лагер отказа двама форумни майстори, а другите двама не си вдигаха телефоните, но мисля, че и те нямаше да го хванат. Ако те дразни и искаш качествена помощ, сервиз, ми пиши. Ще ти дам адрес и име, и кой те изпраща, и съм сигурен, че няма да ме псуваш после. С това мога да помогна. Няма да напиша сервиза тук, но си чувал за него със сигурност, известен е и има защо. Лично се убедих.
Казваш от време на време. Проучи и потърси цикличност при появата на шума.
В завой, в топло, студено, мокро, изчезва ли като е на скорост, без скорост, леко натисната спирачка (да не е от накладки) и т.н
Деференциал е последна грижа и е 1 на 1000000. Моят лагер отказа двама форумни майстори, а другите двама не си вдигаха телефоните, но мисля, че и те нямаше да го хванат. Ако те дразни и искаш качествена помощ, сервиз, ми пиши. Ще ти дам адрес и име, и кой те изпраща, и съм сигурен, че няма да ме псуваш после. С това мога да помогна. Няма да напиша сервиза тук, но си чувал за него със сигурност, известен е и има защо. Лично се убедих.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б4 странен шум в движение- Решен
Няма проблем, не е фатално. Рядко го прави, понеже сега рядко карам колата извънградско. В горещо време след извънградско каране свиреше без оглед дали е в завой, на скорост, отпуснати/натиснати педали и т.н. Ако се паркира колата за половин час и после потеглиш не свири - ако е горещо и пак излезеш извънградско просвирваше отново. Сега лятото ще пътуваме, ако пак просвири ще те потърся за помощ (за сервиза). Мерси за разбирането и съдействието.