:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пасат Б4 странен шум в движение- Решен

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Пасат Б4 странен шум в движение- Решен

Мнениеот Гергин » Пон 26 май 2014 9:37

Част първа.
От около седмица се появи много странен и нехарактерен звук от Паси. Основно се случва това.
Тръгвам с нея и след 4-5 км. звукът се появява. Като свирене. Има го само в движение като се покара т.с позагрее нещо по окачването. Не се влияе от завой, спускане, качване, спиране с крачна или ръчна. На място не свири. На крик не свири. Предпазните ламарини не опират. Лагерите нямат луфтове или странни звуци. КОлкото и да ми се иска да са те. НИщо чудно и да са, но експеримент за поне 100лв. не мога да си позволя. Това е. Определено ми е кофти, че не мога да реша сам проблема. Видях, че ми е скъсан маншона на вътрешното каре от към пасажерската страна.
Втора част
Смених маншона. Свалих полуоската. Свалих карето и го разглобих на съставните му части. Съчма по съчма, миене с бензин и така всичко. Като ново е. Гресиране и обратно на колата. Днес греда, чувам познатия шум )))) Имам усещане за промяна в звука обаче, но не съм сигурен дали е така. При десен завой основно почва??? ПОкарах я малко, а после жена ми звънна, че е спряла и след десен завой се е появило отново и си свири така.
Работата е тегава, мръсна и не е за пред блока. И за пореден път се убеждавам, че си трябва хубав инструмент.
Записах го с телефона звука, но не мога да кача. Прекалено голям бил. А е 20 секунди.

Давайте жокери или каквото и да е.
Благодаря.

Последна промяна от Гергин на Пет 20 юни 2014 21:38, променено общо 1 път.

Гергин

Re: Пасат Б4 странен шум в движение

Мнениеот Гергин » Сря 18 юни 2014 11:56

Шумът се оправи, лагер съединител.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Сря 18 юни 2014 21:39

Здравей Гергин,
сега виждам за съществуването на тази тема. Има ли начин да качиш файлчето, за да чуя звука? Пробвай в http://dox.abv.bg/files/share - май ставаше лесно при тях. Понеже и при мен се появява някой път такова свирене със същите симптоми като при теб.

Гергин

Мнениеот Гергин » Пет 20 юни 2014 21:30

Изтрих го от както е оправено.
Казваш от време на време. Проучи и потърси цикличност при появата на шума.
В завой, в топло, студено, мокро, изчезва ли като е на скорост, без скорост, леко натисната спирачка (да не е от накладки) и т.н
Деференциал е последна грижа и е 1 на 1000000. Моят лагер отказа двама форумни майстори, а другите двама не си вдигаха телефоните, но мисля, че и те нямаше да го хванат. Ако те дразни и искаш качествена помощ, сервиз, ми пиши. Ще ти дам адрес и име, и кой те изпраща, и съм сигурен, че няма да ме псуваш после. С това мога да помогна. Няма да напиша сервиза тук, но си чувал за него със сигурност, известен е и има защо. Лично се убедих.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б4 странен шум в движение- Решен

Мнениеот bachest » Пон 30 юни 2014 9:46

Няма проблем, не е фатално. Рядко го прави, понеже сега рядко карам колата извънградско. В горещо време след извънградско каране свиреше без оглед дали е в завой, на скорост, отпуснати/натиснати педали и т.н. Ако се паркира колата за половин час и после потеглиш не свири - ако е горещо и пак излезеш извънградско просвирваше отново. Сега лятото ще пътуваме, ако пак просвири ще те потърся за помощ (за сервиза). Мерси за разбирането и съдействието.

Върни се в “Passat”