Здравейте, публикувам нова тема тъй като не намерих решение на моят проблем. Имам VW Passat B5 по талон колата е регистрирана за първи път май месец 1998 година, но мисля, че е произведена края на 1997. За колата имам два ключа, единият е обикновен без бутони с който мога само да отключвам/заключвам колата ръчно и да я паля и другият ключ е с дистанционно с два бутона, номера на ключа е HELLA 730 955-00 5FA 007 680 тип "подкова" на честота 433 MHz. Проблемът е че ключът не работи, сменях батерията, но при натискане на бутоните светодиода не свети. Явно електрониката се е прецакала. За това реших да си купя нов ключ от тези сгъваемите с дистанционно. От това което прочетох във форума разбрах, че за моята кола от сгъваемите ключове стават само два, а именно 1J0 959 753 A и 1J0 959 753 N. На мен ми хареса ключът от N серията заради по новият дизайн (квадратните бутони, металната скоба, светодиода и т.н) и си го купих. Закарах го на майстор да ми нареже перото по стария ключ след което си прехвърлих чипа (транспондера) от стария ключ и колата пали вече с новия. Остана само да обуча дистанционното. Правих процедурите за обучаване описани тук във форума и в други сайтове, както и клипове, но не се получава. Опитах и софтуерно с VAG-COM, но пак не става. Говорих с човек, който се занимава с обучаване на ключове и той ми каза, че може да се обучи такъв ключ към кола с номер на комфорт модула 1J0 959 799 J, какъвто е моят. Достигнахме до извода, че модула е прецакан. Да обаче всичко за което отговаря комфорт модула работи ел стъклата, ел огледалата, всички плафони в купето, по тавана, в жабката, на вратите, централното работи, както и двойното заключване, светодиода на шофиорската врата мига като заключа колата, нямам проблем с микроключетата във вратите само дистанционното не иска да сработи. Имам записани четири грешки в модула, които след като ги изтрия пак се появяват. Може би проблемът е там, но не знам как да ги премахна.
Това са грешки:
4 Faults Found:
01362 - Close Switch for Tailgate/Trunk (F124)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
01330 - Central Control Module for Central Convenience (J393)
53-00 - Supply Voltage Too Low
01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
35-00 - -
01131 - Control Circuit for Turn Signals
25-00 - Unknown Switch Condition
Ако някой може да ми помогне.
Предварително Благодаря!!!