Тропаща рейка на пасат Б5
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Тропаща рейка на пасат Б5
Здравейте колеги , днес сменях носачи , но луфта на волана ми остана и усещам че има аномалии при въртене на волана . Майстора ми каза ,че те са от хидравличната рейка на волана , някакви зъбни колела са се износили или нещо от тоя род , кажете възможно ли е това и ако е така как да я оправя.Само с друга рейка или с подмяна на самите зъбни колела или тем подобни , извинявам се ако темата не е за тук ...
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тропаща рейка на пасат Б5
Прочетох из форума ,че е възможно да не е от рейката тропането , а от мястото което свързва рейката към пръта на накрайника възможно ли е ?
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Много е вероятно да е от кормилните накрайници. По един от двете страни са и свързват рейката с колелата. Тези накрайници имат тампончета, които се разбиват особено, ако са менте марка. При мен са разбити и двете и в момента макар, че всички носачи са проверени и са здрави, пак тропа предницата като никога. Дори се отразява на завиването. Не е така точно, както преди да се разбият тези накрайници. Има повече свободен ход волана и стенда също не може да стане точен.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Колегата май пита за вътрешните накрайници
От тях също може да трополяви

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Ми вчера смених горни и долни носачи ,а кормилните накрайници ги сменях скоро и ми се видяха здрави , та не е от тях и за това питам за вътрешните или нещо по оста на самия волан , някакво каре или т,н , волана няма луфт нагоре надоле и т,н , просто при въртене на ляво на дясно чука като мислех, че е от носачите ама не е ...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
обикновенно се разбива първо вътрешния накрайник от дясната страна. Външните са консуматив за нашите пътища.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Евентуално как да го проверя и смяната му как се извършва

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Хвани накрайника а някой да върти волана ляво-дясно по рязко и ако има луфт ще разбереш Това и от двете страни 

smash22 написа:Евентуално как да го проверя и смяната му как се извършва![]()
Преди време имах същия проблем и като карах, волана се тресеше в ръцете ми. Можеш да направиш следната проверка. Вдигаш с крика предните гуми една по една. Хващаш с ръцете гумата от горе и отдолу и я разклати по вертикала. Ако са разбити кормилните накрайници, ще усетиш хлопане.