Пасат 1.8 пб Проблем обороти празен ход

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Пасат 1.8 пб Проблем обороти празен ход

Мнениеот vwfena » Вто 01 юли 2014 20:40

Здравейте, имам проблем с оборотите на празен ход менят се и при топъл и при студен двигател. Преди време почистих моторчето на празен ход, проблемите спряха. След това пак започнаха но се оказа датчик за налягане на горивото, тъй като колата работи на газ. Колата се оправи до преди известно време и пак започна. Тествах първо датчика за налягане-оказа се, че не е от него. Изчетох темите по въпроса и започнах да изключвам едно по едно като започнах от стъпковия мотор. Изключих го от буксата и спряха да играят оборотите. Утре ще се опитам пак да го изчистя, но ако не се оправи има ли и друг начин да тествам за да съм сигурен, че проблемът е в моторчето, а в нещо друго. Проблемът е и на газ и на бензин.
Колата е Пасат 1.8 пб с газов инжекцион.

Потребителски аватар
germana74
Автомобил: vw Passat B3 1990
Двигател:

Re: Пасат 1.8 пб Проблем обороти празен ход

Мнениеот germana74 » Сря 02 юли 2014 21:26

vwfena написа:Здравейте, имам проблем с оборотите на празен ход менят се и при топъл и при студен двигател. Преди време почистих моторчето на празен ход, проблемите спряха. След това пак започнаха но се оказа датчик за налягане на горивото, тъй като колата работи на газ. Колата се оправи до преди известно време и пак започна. Тествах първо датчика за налягане-оказа се, че не е от него. Изчетох темите по въпроса и започнах да изключвам едно по едно като започнах от стъпковия мотор. Изключих го от буксата и спряха да играят оборотите. Утре ще се опитам пак да го изчистя, но ако не се оправи има ли и друг начин да тествам за да съм сигурен, че проблемът е в моторчето, а в нещо друго. Проблемът е и на газ и на бензин.
Колата е Пасат 1.8 пб с газов инжекцион.

Може да трупа грешки в компютъра заради газовото, и от там да идва проблема. При мен беше горе-долу същата работа, ту ниски, ту до 2500об. Накрая отидох при един "лек-форд", откачи буксата на компа, откри кабелите, заголи един черен, сряза един червен и върза червения към черния+изолация и настана мир :bowdown Каза, че по този начин давал постоянен рестарт на компа!
п.п ...в началото го помислих за исфъщяла лимонада, но свърши работа майстора!

Последна промяна от radotom на Сря 02 юли 2014 23:30, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутона 'Цитат' има и бутон 'Нов отговор'. Моля, използвай него!

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Пасат 1.8 пб Проблем обороти празен ход

Мнениеот vwfena » Чет 03 юли 2014 12:10

Първото което се сетих е да направя е да откача клемите и да ресетна и двата компа и на колата и на газовата.
Развръзката от снощи е че след хубаво почистване на моторчето и проверка дали работи(отваря и затваря), като че ли нещата се пооправиха. За сега май всичко е ОК.

Върни се в “Passat”