Колата ми е Пасат В3 1.8, 90 к.с., 91 година.
Днес престанаха да работят 1., 2. и 3. степени на вентилатора, работи само на 4-та степен. През зимата няколко пъти ми направи този номер, но след като включвах на 4.и връщах назад, заработваха и другите степени.
След това нямах проблеми - през топлото време карам включил вентилатора на 1-ва степен.
А днес - работи само на 4-та!
Нека ако някой има опит - да сподели как да си реша проблема.

Пасат В3 1.8, 90 Не работят 1.2. и 3. степен на вентилатора
- germana74
- Автомобил: vw Passat B3 1990
- Двигател:
Re: Не работят 1.2. и 3. степен на вентилатора - В3
Брат, отиваш при някой Гуро-Еладжия, който има чуваемост и дерзайте! От мен съпричасност с проблема! Поздрави!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Има една медна пластина под врътката за степените,тя дава контакт коя степен да заработи,като деформира/нагори/ и редовно вкючва тези които се ползват най рядко и при мене беше 4та.Трябва да се разглоби и припасне-смени.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ivaile написа:Нека ако някой има опит - да сподели как да си реша проблема.
5 килограма опит!
... или беше 5 години...

Късно е, приспа ми се и бъркам, ама ако дойдеш утре на сбирката, ша опрайм раЛтата!

Малък жокер:
Или е пластинката, или е това:

- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: Пасат В3 1.8, 90 Не работят 1.2. и 3. степен на вентила
Благодаря на всички ви за съпричастието и бързото насочване
към същността на проблема ми!
След 5 ч. разглобявам и докладвам.....
....на живо, в 19 - пред стадиона...
към същността на проблема ми!

След 5 ч. разглобявам и докладвам.....
....на живо, в 19 - пред стадиона...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е тая термо шитня я замених с един кламер стиснат с клещи хубаво в двата края, че не можах да запоя там, преди доста години и нямам проблеми, работят си всички степени, иначе работеше само четвърта степен
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Проблемът решен, за което изказвам сърдечна благодарност на radotom!
Болежката бе тази, която повечето от вас са лекували -термонезнамквоси...,на снимката, бялата кутийка!
Разглоби Радо всичко, че даже поялник включи - съжалявам, не използва кламерче
(Одаджийски
)!
Та днес вече си имам всички степени на вентилатора.
Да благодаря и на другата част от Пловдивската група - Митко, Иво&co за това, че след поправката ме заведоха в малко, уютно кръчме с вкусни хапки, картофки и сладка приказка!
Р.S. Интересно, обикновено след майстор ми остава някое друго винтче, счупена пластмасова щипка..... този път - нищо!

Разглоби Радо всичко, че даже поялник включи - съжалявам, не използва кламерче
(Одаджийски

Та днес вече си имам всички степени на вентилатора.
Да благодаря и на другата част от Пловдивската група - Митко, Иво&co за това, че след поправката ме заведоха в малко, уютно кръчме с вкусни хапки, картофки и сладка приказка!

Р.S. Интересно, обикновено след майстор ми остава някое друго винтче, счупена пластмасова щипка..... този път - нищо!

- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Колега, и аз на няколко пъти смнявах този "делител на напрежение" ли как се казваше, който Радо ти е сменил. Сега вече си нося в колата от тези резистори. Щом усетя, че от духалките излиза миризма на разтопени кабели...работата е ясна! Въпрос на малко време е да остане само 4-тата степен. Поялника съответно се притича на помощ 
Има и друг момент! Ако през конзолата на филтъра на купето ти пропуска вода, при дъжд, която влиза директно при моторчето на парното. След време от ръждата фтулките на моторчето затягат. Което води до по шумна работа на същото, и до излизане от строя на този същия елемент, който колегата е подменил

Има и друг момент! Ако през конзолата на филтъра на купето ти пропуска вода, при дъжд, която влиза директно при моторчето на парното. След време от ръждата фтулките на моторчето затягат. Което води до по шумна работа на същото, и до излизане от строя на този същия елемент, който колегата е подменил

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не го подмених - окъсих го с кабелче.
Иво явно не беше в час с нещата и щях да го вкарам в голям филм, ако го бях накарал да обикаля да търси такова чудо!
И не е 'съпротивление', термопредпазител е.
Като почне да прегрява жичното съпротивление (зеленото, тумбестото), то изгаря и ... и защо остава да работи 4-та степен не ме питайте! Явно немците са решили, че когато е на пълна мощност моторчето - не може да се подпали...
Немец и жици!
Оооо... това е поправимо!
Иво явно не беше в час с нещата и щях да го вкарам в голям филм, ако го бях накарал да обикаля да търси такова чудо!

И не е 'съпротивление', термопредпазител е.
Като почне да прегрява жичното съпротивление (зеленото, тумбестото), то изгаря и ... и защо остава да работи 4-та степен не ме питайте! Явно немците са решили, че когато е на пълна мощност моторчето - не може да се подпали...

Немец и жици!

Ivaile написа:Р.S. Интересно, обикновено след майстор ми остава някое друго винтче, счупена пластмасова щипка..... този път - нищо!
Оооо... това е поправимо!