Пасат Б5.5 2002 г. ремонт на фар (конденз)
Пасат Б5.5 2002 г. ремонт на фар (конденз)
Здравейте,имам конденз в левия фар на пасат 2002г.Какво да правя?
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Ремонт на фар на Пасат 2002г
Случайно да не си със слаган ксенон?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Може да се е разлепило и "стъклото".Свали и огледай фара за спукване по корпуса.Временно може да сложиш няколко пакетчета Силикагел,вързани на конец,отзад във фара!
http://www.seed-city.com/bg/seed-storage/1g-silica-gel-sachets

http://www.seed-city.com/bg/seed-storage/1g-silica-gel-sachets

Ксенон не съм слагал,а кондеза се получи когато измих колата,защото беше паднал отзад гумения маншон на късите светлини от където беше влезла водата.Как да го подсуша?
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Щом ти пада гуменият маншон сложи върху него свинска опашка да е по стегнат. Вземи един сешоар и изпари водата и влагата иначе ще си развалиш лупата. Покритието вътре ще клинеса и главоболия. Заводския отдушник на фара иначе е в мигача. Има и маркучле. Виж да не е завъртян нагоре.
- popeye
- Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
Карай цял ден със свалена капачка и вечерта я сложи обратно
Бе и при мен стана точно същото, само че на десния фар. След една мивка се изпоти. На последното слънце (миналата седмица) го държах отворен цял ден и като че ли изчезна. Обаче тая седмица го гледам че не е просто потен от вътре, а мокър.
Edit: при мен причината се оказа липсваща капачка на подкалника. Тази за смяната на крушката на мигача.
Edit: при мен причината се оказа липсваща капачка на подкалника. Тази за смяната на крушката на мигача.
Re: Пасат Б5.5 2002 г. ремонт на фар (конденз)
Когато взех пасата преди две години , още при първото миене на автомивката забелязах ,че фаровете се запотяват отвътре ,на всичкото отгоре в единия фар имаше и една доста голяма муха , изсъхнала вече , което страшно ме дразнеше , все пак колата беше 8 годишна , отворих капака и започнах да гледам какво става , капачките които затварят фара отзад са пластмасови и са с две зъбчета , обаче са много слаби и зъбчетата се бяха счупили , махнах мухата с една шлауфка със вакум , и после приспособих въже за простир което е метално и е с покритие със скобички така че успях да стегна тези капачки доста здраво , от тогава насам не съм имал проблеми , просто капачките затварящи фара отзад са много слаби и се чупят , гледам доста пасати и аудита има с изпотени фарове , предполагам и при тях е същия проблем , да поясня колата ми е Пасат 5.5 .