пасат Б5 проблем по окачване и централното заключване
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат Б5 проблем по окачване и централното заключване
Здравейте на всички!!! Не знам дали има отворени теми по моите въпроси, но съм нов в този сайт и тепърва се уча. Имам два проблема с моят пасат 1999г. 1.9 ТДИ 115 к.с. Първият ми проблем е с окачването. Един ден както си карах и при остър завой започна да се чува едно виене, но не постоянно а переодично на оборот на колелото. След време взе да става още по отчетлив и силен звука, като силата му е правопорпорционална на остротата на завоя. На какви ли майстори не ходих и никой не ми даде точен проблем. Реших да сменя вътрешното каре но звука си остана същия. Забелязвам, че вече шума се чува и при по-леки завой, а понякога дори и на прав участък. А другият ми проблем е, че отскоро като отключвам колата и задната врата не се отключва. При натискане на копчето пъпчето се подава и след това се прибира пак, а когато я заключа и опитам да отворя задната врата, тя се отваря и фабричната аларма се включва. Принципно когато преди заключвах светкаха мигачите, а сега трябва да заключа 3 пъти за да светнат. Получавата се следното: 1 натискане заключва се всичко освен задната врата, 2 натискане - задната врата и 3-то натискане - всички врати щтракват и мигачите святкат. Писна ми да ходя по майстори, на които не им се занимава или на такива с фантастични тарифи, така че ако може малко помощ бих бил много благодарен. Благодаря предварително !!!
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Re: проблем по окачване и централното заключване пасат Б5
Проблема с шум в завоя се нарича преден лагер , ако караш и платното извива на ляво начи десен лагер е , съвета ми е , докато не почне да ронджи постоянно пропорционално с повишаване на скороста да не го пипаш , не е фатално , само когато почна да шуми постоянно , за централното трябва да се свали бравата която ти прави проблем и да се прегледат микро-ключетата/спойките за дефекти !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем по окачване и централното заключване пасат Б5
Благодаря много, така си и мислех. Заемам се! 

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Re: пасат Б5 проблем по окачване и централното заключване
Здр колега :) аз имах същия проблем с задна дясна врата,като заключа и тя се отключва,като отключа и тя се заключва,ходих при едно момче и то доста му разбира (оправял го е тоя проблем и преди) в бравата имало някаква пружинка която ограничава хода и не позволява да играе така палчето и да задържи на позиция.За 30 лева ми я смени и всичко е сега :)