Пасат Б5.5 2002 V5 170 масло в антифриза

Техническа и сервизна информация за Passat
Ceco1988
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5.5 2002 V5 170 масло в антифриза

Мнениеот Ceco1988 » Нед 09 ное 2014 15:20

Здравейте колеги,
Преди две седмици колата ми смеси масло с антифриз. Имаше загуба и на масло от около 1- 1.5 л ( три дена преди това маслото беше в нормата, не беше мърдало от половин година или по-то4но от когата и си купих колата, 6000 км изминат пробег за този период). Цвета на маслото си беше нормален ,леко тъмен с оглед на километрите, но нямаше и следи от примес( нито антифриз, нито пяна, нищо).Антифриза бе6е смесен с масло, сместа наподобяваше боза и беше до нивото на капа4ката. Колата вървеше и продължава да върви без никакви проблеми до ден днешен. След съвети със сервизи и майстори стигнах до заключението, че проблема е в топлообменника (алуминевото тяло, което е нали4но при моя модел VW Passat 2002 V5 170k.s. автоматик)и го смених в сервиз с чисто нов, като майсторите не са сменили антифриза а са про4истили по-голямата 4аст от маслото в него и са доляли 1 л антифриз, а в двигателя необходимото масло. От смяната до сега сам навъртял около 300 км и наблюдавам те4ностите. Антифриза е спаднал с около 1- 1.5 см и малко се е повишило нивото на маслото в него, но с около 0.5 см (което си личи при стояла кола когато маслото изплува отгоре. Маслото в мотора ми се струва, че е паднало съвсем леко(но приположение, че за половин година нищо ме притеснява леко). От скоро взе пак да ми свети лампи4ката за проверка на охладителната те4ност. Парното ми работеше когато пътувах на дълъг път, последните два дена не работи (карам само градско , къси интервали на ниски обороти). Смятам да прочистя охладителната течност. Има ли поводи да се самнявам в гарнитура, глава, блок и т.н. или да изчакам да сменя и да прочистя целия антифриз и тогава да анализирам ситуацията. Мерси за информацията предварително!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Масло в антифриза на Пасат 2002

Мнениеот radotom » Нед 09 ное 2014 16:03

Ceco1988 написа:... като майсторите не са сменили антифриза а са про4истили по-голямата 4аст от маслото в него и са доляли 1 л антифриз,...

:eek
:screwy :screwy :screwy
Ako напиша с думи коментара за тези майстори, ще трябва да си самоналожа наказание за нецензурен език! :mhihi
Ceco1988 написа:Има ли поводи да се самнявам в гарнитура, глава, блок и т.н. или да изчакам да сменя и да прочистя целия антифриз и тогава да анализирам ситуацията.

Според мен за сега няма поводи за съмнения в гарнитури и глави.
Прочистете хубаво охладителната система. Има разни препарати, но не мога да дам лични отзиви за някой от тях - не ми се е налагало да пробвам.
Леката загуба на масло може да е по много причини - повишена температура на маслото в следствие лошата работа на омазаната охладителна система, леки пропуски на масло при смяната на охладителя, както и естествено занижаване на качествата на самото масло в следствие изминалите километри. При всички коли с прясно масълце загуби няма (е, зависи от състоянието им, де!), но когато поостарее - почва да се губи.
Естествено - антифриза нов!
Знам, че е по-евтино просто да се прецеди и да се сипе наново, амааа...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло в антифриза на Пасат 2002

Мнениеот muns61 » Нед 09 ное 2014 16:43

Промивка на охладителната система с качествен обезмаслител. Преди ползвах МАФРА, ама по едно време им падна качеството, та взех един друг, но не му помня името. Утре мога да снимам опаковката и да я постна, след 2 промивки изкарва всички мазнотии и боклуци. Синтетичното масло се чисти по-трудно.

Върни се в “Passat”