Отскоро съм притежател на Фолксваген Пасат б5 1.9тди афн мотор.Като цяло засега съм доволен от избора си,но като всяка "нова"
кола която се купува от автокъща има това онова за постягане.Конкретния ми въпрос към вас е свързан със задните спирачки на автомобила.При сваляне на гумите ми направи впечатление,че задните дискове и от двете страни изобщо не си личи да са работили,всмисъл стоят си все така ръждясали и при натискане на педала на спирачката спирачния апарат не оказва влияние върху тях,т.с. няма триене на накладката върху диска.Явно преди да се продаде колата е била в застой доста дълго време,но не тук в БГ,а в Австрия откъдето е и вкарана.Възможно ли е според Вас буталцето в спирачния апарат да е клеясало от дългия престой или причината е друга?Така е и от двете страни на колата.На практика вмомента автомобила спира само на предни спирачки,а и това се усеща
!Възможно ли е първо преди да реша да сменям с нови спирачни апарати и дискове,да се използват някакви спрейове с които да се опитам да раздвижа буталцето или няма смисъл?
Благодаря на отзовали те се!