мирише на бензин в купето! РЕШЕНО!
-
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
мирише на бензин в купето! РЕШЕНО!
Здравейте! Имам пасат 1,6i 101кс. комби. От скоро имам проблем че в купето мирише на бензин.Проверих всички съединеия и маркучи отпред. Проверени са резервоара, бензиновия филтър и при бензиновата помпа. Имало някакъв маркуч на газовете от резервоара който излиза отпред и минава през някакъв филтър с активен въглен точно под въздушния. И това е проверено но уви продължава да мирише здраво.Усеща се особено когато колата се движи без значение дали е на газ или бензин и когато отворя задния капак. Моля помагайте!
Последна промяна от ltolev на Вто 02 фев 2010 21:46, променено общо 1 път.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Re: мирише на бензин в купето!
От там е колега.Затяга се с един обръч с резба.М/ду самата тапа и резервоара има голамо гумени оплътнение.При мен то се е скапало и като катеря планински път в купето смърди яко на бензин.Ама все не се наканвам да го сменя,че нещо не мога да си намеря ново пък и бутилката на газовата ми е върхо нея и си е.. мамата.
Другият вариянт е ако си купил колата на скоро от автокъща.Пичовете от автовозите си точят яко бензин от колите 2 ръка (по-качествен е а и е без пари
).Самоче понеже не става с маркуч през капачката на резервоара,отвиват въпросната тапа и от там си пълнят тубите.Лошо нама ама след това не си правят много труда да ги стягат и на новият собственник се появява твоя проблем.
Другият вариянт е ако си купил колата на скоро от автокъща.Пичовете от автовозите си точят яко бензин от колите 2 ръка (по-качествен е а и е без пари

-
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
Абе....не съм писал отговора от срам.......но реших да си го напиша все пак
....Понеже съм с газова бутилка в резервната гума и отгоре беше сложен един шперплат, който скърцаше......и реших да го прихвана към купето здраво със самонарезни/дълги/ винтове
. И така един от винтовете се оказал навит в резервоара/той нали е пластмасов/, но не ми хареса къдесъм го навил и съм сменил мястото му/на вента де/ и е останала дупка в резервоара, през която си хвърчаха изпарения
И така като свали резервоара, видах за какво става въпрос, плеснах се през челцето
....навих един винт в дупката.....и всичко си стана ОК!

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Случват се такива работи колега
Важното е ,че проблемът е отстранен 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG

Така не съм се смял отдавна, колега. Но не на теб, а на начина по който си написал за проблема и решаването му. Те тва се вика, който каквото си направи, никой не може да му го направи

Последно избутана от ltolev на Вто 02 фев 2010 21:39.