Загрява само на газ обаче...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Загрява само на газ обаче...

Мнениеот silent » Пон 09 апр 2007 14:45

Като я настъпя на газ до 140-150държи 90 градуса... Ако натисна педала до ламарината дига до към 160-165км може и повече обаче и стига почти 100градуса което е прецедент за моя мотор... На бензин обаче със 160км на баир и педал до откат ..не мърда от 90 гр.
Газовата е ламбда контрол обаче нямам ТАП...

Последна промяна от silent на Пон 09 апр 2007 16:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 09 апр 2007 15:01

ха ...то по принцип детонационните свойства на газта се барат по добри , но по принцип се води, че мощноста намалява на газ .... да не би да започва да ти се претоварва двигателя при тази динамика ? т.е да му идва вече доста нанагорно - все едно си го оставил да се тормози на по висока предавка , макар ,че това да не е така - просто симптомите да са същите ...... :?:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 09 апр 2007 15:16

може и да си прав... все пак мотора ми е на минимум 260 хиляди... Преди години я пробвах на бензин пряко сили на равно стигна до 180км.. но исках да чуя и други мнения...

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 09 апр 2007 16:30

според мен при изгаряне на газта се отделя малко повече топлина в двигателя и от там на високите обороти охладителната система изнемогва,все пак е смятано да се изгаря бензин а не газ,май газта беше по-калорична от бензина а загубата на мощност при нея се обяснява с това че при обикновенните газови уредби не е синхронизирано с аванса ама ето тука е мястото на вентилатора :D ,инак няма страшно.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 09 апр 2007 16:34

И на мен ми се струва ,че иска центровка на запалване на газ.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 10 апр 2007 8:48

Danny boy написа:според мен при изгаряне на газта се отделя малко повече топлина в двигателя и от там на високите обороти охладителната система изнемогва,все пак е смятано да се изгаря бензин а не газ,май газта беше по-калорична от бензина а загубата на мощност при нея се обяснява с това че при обикновенните газови уредби не е синхронизирано с аванса ама ето тука е мястото на вентилатора :D ,инак няма страшно.

Че грее повече - грее наистина, но чак толкова, че охладителната система да не може да охлади двигателя.Някъде бях чел че бензинът има и леко охлаждащо действие върху клапаните. Но на тея цени на бензина не изкам и да момислям да карам с него, само препалвам на бензин да не "забрави" да работи с тая течност. Според мен в газта е истината, друг е въпроса какви газови системи използваме и колко качествено са монтирани! А да не говорим че на газ колата колата може да се направи да бяга повече от колкото при работа на бензин, като разбира се и динамиката се запази.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 10 апр 2007 15:10

Вчера се прибрах от Варна и си карах доста яко, където позволява пътя(умишлено не посочвам скорост :twisted: ). Бях на газ през целия път. Температурата не се качвала над ок 93 градуса освен при участъците с продължително изкачване. Моята центровка на запалване е направена за бензин. Възможно е да си попаднал на мръсна газ :hmmmm .
И аз предполагам, че е до регулировка на сместа и
писаното от Danny boy и vladtod: И на мен ми се струва ,че иска центровка на запалване на газ

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 11 апр 2007 17:36

Значи днес отделих две минути и половина и констатирах че по всяка вероятност предварението на запалването не е достатъчно. Врътнах делкото в посока по-голямо предварение и колата върви осезаемо по-добре...

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 11 апр 2007 18:22

Да чувал съм че се бута за газта около 5 градуса ама за бензина няма да е хубаво

Върни се в “Passat”