пасат B5.5 2.8 30v Странно скърцане при студен старт ?
пасат B5.5 2.8 30v Странно скърцане при студен старт ?
Здравейте, колеги нов съм тук и не знам да ли е тук мястото на темата ми. Имам пассат б5 2.8 30v до сега нямах кой знае какви проблеми. Днес рано обаче като стартирах от към двигателя се чуваше някакво скърцане помислих че е от ролките на ремъка.Тръгнах на сервиз,обаче колата кат си стигна 90 градуса нямаше никакво скърцане. От какво може да е?? Дали е от студеното време защото не бях я карал около 3 дни ?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: пасат B5.5 2.8 30v Странно скърцане при студен старт ?
Имам в момента същия проблем....при мен констатирах че е от стартера и чакам малко по топло време и всичко е долу.
Само при стартиратето е при мен и като върна ключа и спира скърцането. Някоя втулка на стартера ще да е.
Само при стартиратето е при мен и като върна ключа и спира скърцането. Някоя втулка на стартера ще да е.

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: пасат B5.5 2.8 30v Странно скърцане при студен старт ?
Готово...реших проблема при мен.
Свалих стартера, идеална профилактика, смазване, почистване и вече няма прискърцване при запалване на колата. Оказа се че редуктора е сух на барут.
Даже преди това малко се замисляше като завърташе стартера....а сега е направо кибрит.

Свалих стартера, идеална профилактика, смазване, почистване и вече няма прискърцване при запалване на колата. Оказа се че редуктора е сух на барут.
Даже преди това малко се замисляше като завърташе стартера....а сега е направо кибрит.