Б3 1,8 моно 92 г. гасне на високи обороти при каране на газ
-
- Автомобил: Pasat
- Двигател: ABS-92
Б3 1,8 моно 92 г. гасне на високи обороти при каране на газ
Имам пасат 1,8 моноинжекция,92г.Преди известно време,след като превключа на газ и мина 5-6км.почваше да губи обороти и да гасне.Ходих на газаджия и в разстояние на две седмици направи всичко,каквото можа,но не оправи проблема.Накрая се сети нещо-махна бушончето за горивната помпа и проблема се оправи-оказа се че меша горивата-каза ми да отида на майстор и да ми оправи дюзата,но майстора ми каза да сменя цялата моноинжекция-кое е по-добре да се заема с дюзата или да сменям моноинжекцията?
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Re: Б3 1,8 моно 92 г. гасне на високи обороти при каране на
Защо майстора е казал, цялото моно, при положение,че само дюзата е за смяна ? Няма ли да е по-евтино само дюзата да се смени ? :)
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ми щом е махнал бушона, проблема си го решаваш с едно реле, като си на газ спирай помпата да не работи, щото явно самата дюза "пикае" и докато помпата блъска налягане, меша горивата. Та монтираш реленце да спира бензиновата помпа когато си на газ и готово
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Колегата одаджийски ти е казал как става с релето. Но ако решиш и да смениш цялото моно, от някоя морга за тая кола не е кой знае какви пари. Преди 5 години го взех цялото за около 35-40 лева мисля че беше. 

- ангелчо77
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1990
Струва ми се,че колегата има проблем не с дюзата,а с мембраната на регулатора.Скъсана ли е,пропуска по малко бензин и става мазало.Не е лошо да погледне,четири болтчета са,нищо сложно.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Сменяш моното и изключваш помпата през реле или ключе,все тая.Принципно имаш реле на дюзата,можеш да прекараш и помпата през него.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
ангелчо77 написа:Струва ми се,че колегата има проблем не с дюзата,а с мембраната на регулатора.Скъсана ли е,пропуска по малко бензин и става мазало.Не е лошо да погледне,четири болтчета са,нищо сложно.
Щом му се е решил проблема с изваждането на бушона на помпата, значи с реле като спре помпата ще си реши проблема, дали от дюза, дали от регулатор идва проблема