Пасат B4 решаване на проблема ел стъклата
Пасат B4 решаване на проблема ел стъклата
След доста проблеми с тези стъкла мисля, че го реших най-после. След няколко закупени механизма втора употреба и последващото им дефектиране ( износване на зъбите в горния край на гребена ) реших друго. Взех ръчен механизъм от B3 свалих му ръчката и пружината в средата, която играе ролята на успокоител. После се прехвърля моторчето от Б4 и механизма е готов за монтаж.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Пасат B4 решаване на проблема ел стъклата
Сиреч от Б3 са по-качествени гребените може би.
Друго решение на проблема е смяна на инсталацията с такава от Б3,говоря само за предни ел.стъкла.Взима се комфорт модула и механизмите с моторчетата за почти без пари и се подменят.Предимството е очевидно-евтино и идръжливо,по-малко електроника за разваляне.Механизмите са същите,бутоните на вратите стават на буксите от Б3.
Друго решение на проблема е смяна на инсталацията с такава от Б3,говоря само за предни ел.стъкла.Взима се комфорт модула и механизмите с моторчетата за почти без пари и се подменят.Предимството е очевидно-евтино и идръжливо,по-малко електроника за разваляне.Механизмите са същите,бутоните на вратите стават на буксите от Б3.
Икономисали са от материала. То всяка по-нова кола все икономисват по нещо май. Както и тампоните на макферсоните. Сега мисля и тях да сменя с такива от Б3 за да видя какъв ще е резултата
Последна промяна от shulio на Съб 22 ное 2014 16:11, променено общо 1 път.
- Iezekil
А недей,че и пружините ще трябва да смениш.Б3 са с големия тампон,както и първите 4 де,ама за мен не са по-здрави.Пък и сега правени и едните и другите ще са от един материал....
Е аз точно това искам да направя. Да сложа пружините с капачките и тампона от б3, да ги сложа на б4 , защото малко се изнервям вече. Последния път сложихме оригинален лемфьордер и откакто пуснахме колата долу и капачките отгоре се повдигнаха с 1 см над бумбето. Казаха, че е нормален този луфт. Хубаво - може и нормален да е и реглажа да не се разваля, но това клопане ме побърква. А още няма и 1000км.
- Iezekil
А,туй е друга бира.И по принцип си стърчат с 1 пръст над бомбето,да.
Моята се беше разхлопала ужасно,ходих,проверявах и нарочих тампоните,няма кво да е.Обаче майстора вика здрави са.Ама вече са над 5 години откак ги сменях,ама а де.Че дадох на стругар да ми разпроие супортите и направи нови водачи,понеже аз ги гресирам ам майстора все към тях бяга,че викам да ги елиминирам.Е,85% от тропането изчезна.Напролет ще сменя и тампоните,да елиминирам и тях.Амма от 3 не ме кефят,инъче имам всичко необходимо.
Моята се беше разхлопала ужасно,ходих,проверявах и нарочих тампоните,няма кво да е.Обаче майстора вика здрави са.Ама вече са над 5 години откак ги сменях,ама а де.Че дадох на стругар да ми разпроие супортите и направи нови водачи,понеже аз ги гресирам ам майстора все към тях бяга,че викам да ги елиминирам.Е,85% от тропането изчезна.Напролет ще сменя и тампоните,да елиминирам и тях.Амма от 3 не ме кефят,инъче имам всичко необходимо.
Щом наистина е нормален този луфт значи тази кола си тропа още от магазина. Просто няма как след като има луфт и минеш над някоя неравност и под гумата няма път за един момент тя увисва и капачката отгоре удря в бумбето и тропа.