Passat B5.5 2.3 VR5 20V - Проблем с дросела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kamata93
Автомобил: VW Passat VR5
Двигател: 2003

Passat B5.5 2.3 VR5 20V - Проблем с дросела

Мнениеот kamata93 » Съб 03 дек 2016 18:25

Здравейте колеги!

Отново проблем с Пасатора..направо ми писна. Проблема е следният - понякога колата влиза в аварийни режими с EPC, ESP и Check Engine Light и направо ме ограничава и не мога да вдигна повече от 15 км/ч. Директно ми забива муцуната в земята. Ходих на диагностика, почистиха грешките и адаптираха дросела. Колата работеше добре за 2-3 дена и после пак почна да влиза в авариен режим. Освен това, като почне да светят лампите, колата започва да работи на 1200 оборота и после падат до 900 и пак скачат на 1200. Като я изгася и запаля само Check Engine остава, но просто колата няма хубава реакция като се подава малко газ. Като я настъпя повече, няма проблеми, развърта си добре. Реших да почистя дросела и работеше добре за 1 седмица и днес пак почна да си прави мизериите. Като ходих в VW, една от грешките на дросела беше механична и според тях трябва да се замени с нов. Има ли някакъв начин да се оправи стария или трябва нов да се купува? Отделно, доколкото съм запознат...трябва да се кодира новия към колата, което значи, че дори и да го купя и да си го монтирам сам..предполагам колата няма да запали? Или има шанс да я откарам до дилъра? Освен това, веднъж като сменях въздушния филтър, се чуваха много странни звуци от дросела (колата не беше запалена и ключа не беше вътре). Най-добре бих ги описал като електрически звуци.

Някой имал ли е подобни мизерии? :cry

Благодаря предварително!

Върни се в “Passat”