Passat B5 1.8T - прекъсва постоянно. [ отремонтирано ]

Техническа и сервизна информация за Passat
Heat
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 1.8T - прекъсва постоянно. [ отремонтирано ]

Мнениеот Heat » Чет 08 яну 2015 14:48

Здравейте колеги, обръщам се към Вас за помощ. От един месец съм собственик на Passat B5 1.8T AEB двигател. Колата вървеше чудесно и реших да й добавя един чип при колегата Брезел. След поставянето на чипа на диното, колата започна да прекъсва и да прави експлозии. Брезел каза, или бензинова помпа или проблемна бобина. Понеже не ми се дават едни излишни пари, за да сменям нещо, което да се окаже, че е работило в последствие, може ли да помоля за помощ колегите с подобни автомобили ако са имали този проблем и как са го остранили. Ще се радвам, ако някой колега може да ми услужи с работеща бобина ( имаме съмнения с майстора ми, че третата бобина, като загрее и започва да прескача ) . Благодаря, предварително.

Последна промяна от Heat на Нед 11 яну 2015 19:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 1.8T - прекъсва постоянно.

Мнениеот Rosenirs » Чет 08 яну 2015 16:00

Имах такъв проблем само, че аз нямам чип.Оказа се бобина на 2-ри цилиндър.При студен автомобил си работи, но когато загрее при ускоряване придърпваше между 1800-2200 об/мин.Вземах от приятел неговите за тест и така открих коя е проблемната.

Heat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Heat » Чет 08 яну 2015 19:26

Благодаря за отговора. Сега остава да намеря някой с този двигател Всъщност задължително ли е да е от Пасат. На Голф, А4, Леон - не са ли същите?

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Чет 08 яну 2015 20:25

Аз вземах от ауди а4 със същия код на мотора като моя AEB.На самата бобина има номер гледай да са еднакви.Новата бобина между другото която поръчах пак е на Беру но номера е малко по друг, но такъв го дават по каталог и работи както трябва.:)

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Пет 09 яну 2015 13:49

Не винаги записва грешка от бобина.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 09 яну 2015 13:57

ДАм, много пъти просто записва missfire-и, но ходи се ваикай, кабели ли са, бобина ли е, свещи ли са, може и бенз помпа.... Бенз помпа лесно може да я проверите, замервате и налягането, ако всичко е ток, значи си на кабел или бобина! Не изключвам варианта при теб да е избил и някой кабел, така че опции много, треа ти добър диагностик или смяна наред: кабели, ако не са те, бобина и т.н.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пет 09 яну 2015 15:17

Имах предвид, че не изписва проблем в бобината, а missfire, а missfire може да идва от много и различни места, не е задължително да е бобина, свещ или кабел. Това имах предвид :th_up

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 09 яну 2015 22:16

И има начин като се мерят кабелите и бобината с мотортестер или осцилоскоп!с кабелчета ВАГняма как!

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Пет 09 яну 2015 22:53

Незнам дали зависи от годината, но при AEB не записа в моя случай грешка.При мен работеше бобоната когато е студена колата и прекъсваше когато загрее на 90 градуса.Бях решил да тествам бобини свещи,дебитомер и т.н. Имам приятел както казах с ауди с код на мотора като моя.Пробвах с неговите бобини и нещата се оправиха от първия път.Открихме коя прави проблем и си купих нова.Сега разкарвам в багажника проблемната зя всеки случай.

Heat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Heat » Нед 11 яну 2015 12:48

Здравейте, ходих да махнем чипа при Брезел, за да е поне в стоков вариант и да се търси проблема. Той я закача на VAGcom и не показва никакви грешки. Нищо не свети и на таблото. Има ли някой колега с 1.8Т AEB мотора, за да тестваме с неговите бобини. Колата прекъсва адски много, тресе цялата, а щом загрее става нетърпимо. Ако натисна педала на газта и почва да тресе цялата и забива муцуната и не може да отлепи.

Heat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Heat » Нед 11 яну 2015 19:04

Здравейте колеги, намерихме проблема най-накрая. Щукерите на две от бобините не подаваха ток като хората. Сменихме ги и колата заспа.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 1.8T - прекъсва постоянно. [ отремонтирано ]

Мнениеот Rosenirs » Нед 11 яну 2015 19:33

На мен също ми мина през ума, че може да е от щекера но когато видях цената се отказах и предпочетох да си купя нова.Между другото има логика ако е от щекера да не записва грешка на VCDS.Сега обратно при Брезел и дано нямаш повече проблем. :beer

Потребителски аватар
passat_b5
Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Вто 29 сеп 2015 19:23

Здравейте колеги и аз имам същия проблем с прекъсването. Колата е Passat B5 1.8T с чип, проблема се появи преди 1 седмица някъде усеща се най-много на 4 и 5 скорост като му дам газ до пода, а на 2 и 3 при леко ускорение едно такова като прехълцване и ускорява, но после направо спира да ускорява. Закачих ме я на диагностика и нищо не хваща, вчера смених свещите но уви, проблема си е на лице, но имаше малко масло по свещите сега в петък ще сменям гарнитурата на капака на главата, вече не знам какво може да е. Дайте съвет колеги

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 30 сеп 2015 8:28

Като гледате полетата за детонаций, последното поле Enable или Disable ти седи? Питам понеже и аз съм след ремап, уж има детонаций, но в групите за детонаций, последната колона ми седи Disable и това след ремапа... Мисълта ми е че ако е DIsable, няма да ти показва детонаций, дори и да има, следователно нямам и грешки свързани с това. Тези дни търся момчето дето ми прави ремапа да каже защо след ремапа ми седят Disable, но нещо се е покрил, моля те погледни при теб дали също е DIsable 4тото поло в measure blocks (като гледате живи данни), за групите които са за детонаций, при мен са 14,15,16
При теб може да е от дебитомера, замерете му стойностите с VCDS, има указания как става това!

Върни се в “Passat”