За диагностиката на Пасат Б3, как?
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
За диагностиката на Пасат Б3, как?
Въпреки, че доста се порових не можах да намеря(може и в мен да е вината), как се прави диагностика на моя Пасат Б3 двигател АБС 1.8 93 год. Под скоростния лост има три куплунга. За единия ясно има +12 волта и маса(този който е най-вляво). Има един сив в дясно само с едно кабелче , на него ми дублира сигнала който излиза и на лампата на АБС-а. Между тях има още един с две кабелчета, на които предполагам че трябва да излезе нещо ама какво и как?
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dandan написа: А има ли някакъв предпазител който като го извадя да ми рестартира компа, да не развивам всеки път акумолатора.
Има. Аз съм с такъв. Имам копче в купето (не е предпазител). Връзва се сък единия кабел и спира тока към компа.. Ама как точно става неам идея.. Мога да снимам, и ако имаш идея да се оправяш сам
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
scuba написа:dandan написа: А има ли някакъв предпазител който като го извадя да ми рестартира компа, да не развивам всеки път акумолатора.
Има. Аз съм с такъв. Имам копче в купето (не е предпазител). Връзва се сък единия кабел и спира тока към компа.. Ама как точно става неам идея.. Мога да снимам, и ако имаш идея да се оправяш сам
- Имаш щото някой го е слагал допълнително, иначе оригинално си няма

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Извинявай dandan че ще ти поспамя в темата!
Чудно ми е само аз ли немога да намеря на моя такава диагностична букса или си няма.Става въпрос за Пасат Б3 1989г. с двигател PF.
Ровил съм и около скоростния лост, при врътките на парното под таблото и общо взето навсякъде. По ЕКУ-то не се виждат допълнителни букси освен неговата си в която влиза голям сноп кабели.
Чудно ми е само аз ли немога да намеря на моя такава диагностична букса или си няма.Става въпрос за Пасат Б3 1989г. с двигател PF.
Ровил съм и около скоростния лост, при врътките на парното под таблото и общо взето навсякъде. По ЕКУ-то не се виждат допълнителни букси освен неговата си в която влиза голям сноп кабели.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Извинявай dandan че ще ти поспамя в темата!
- Може и да нямаш, предишната ми В3-ка беше 89г и също нямаше.

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи според мен каква е идеята:
Компа е вързан с акумулатора посредством кабел (говорим за плюсовия кабел). АКО по средата на този кабел се сложи прекъсвач, когато го натиснеш, той ще спре тока към компа ---> компа няма да има ток --> ще се рестартира. Не знам дали логиката ми е правилна, но поне се надявам
ВАЖНО!!! прекъсвача трява да ОТВАРЯ веригата (т.е. да я прекъсва), когато се натисне
Ето снимките: говорим за кабела СЪС СИНИЯ ТЕРНО ШЛАУХ (не знам точно кой кабел е)

Компа е вързан с акумулатора посредством кабел (говорим за плюсовия кабел). АКО по средата на този кабел се сложи прекъсвач, когато го натиснеш, той ще спре тока към компа ---> компа няма да има ток --> ще се рестартира. Не знам дали логиката ми е правилна, но поне се надявам

Ето снимките: говорим за кабела СЪС СИНИЯ ТЕРНО ШЛАУХ (не знам точно кой кабел е)