Пасат Б5 вода пред предната пасажерска седалка
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 вода пред предната пасажерска седалка
Колеги,трябва ми съвет. От няколко дни забелязвам малко количество вода,което се събира в гумения леген на пред предната седалка до шофьорската. под стелката е сухо,огледал съм уплътненията на джама и не откривам нищо. отводнявам редовно легена около акумулатора и там всичко е сухо. Дали може да е от уплътнението на вратата? Моля за
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: Вода в Пасат Б5
Колега има 2 места слаби на пасат б 5 и б 5.5. Едното място е от филтъра на климата. Под него пластмасите имат гумено уплатнение което с времето си заминава и при по силен дъжд пропуска вода. Другото място е от вратите. По точно от уплатнението на металната кора. То с времето става като марсол и при повечко дъжд и вятър пропуска. Аз се бях наводнил от там. Отвиване на корите, подмазване със силикон и завиване. Сега вече 3 месеца и тея дъждове в колата няма и капка.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
аха, мерси колега. искаш да кажеш от пласмасите на прага на врататали?
-
- Контакти:
Не колега. Като махнеш кората на вратата отдолу на цялата врата има метална кора. Тя има уплатнение по цялата врата. От жегите лятото то става марсол с времето и пропуска вода. Подмажи навсякаде със силикон и няма да имаш проблем. От стойката на филтъра за климата също пуска ако е заминало уплатнението. Аз току що се занимавах с него че подгизнах и аз. Стойката се държи на 3 болга които са лесно достъпни. Кората на чистачките не съм я махал само повдигнах нагоре. Извадих стойката и отдолу уплатнението което е за влагата беше на части сронено. Отделно над стойката имаше листа и кал 2 лопати. Почистих добре и от една железария взех уплатнение за врата с двойно лепещо. уплатнението беше двойно. Отлепих двойно лепещото и ги притиснах едно към друго, така стана по дебело точно като оригинала. Сложих го в канала на стойката и пасна перфектно. За всеки случай да не се размести го подмазах откъм пластмасата със силикон. Монтирах към колата и пасна идеално. Сега ще чакам дъжда в петък да видим какво съм сътворил. Ето и 1-2 снимки на уплатнението оргинално и заместитела.
-
- Контакти:
Оригиналното
-
- Контакти:
Скъсано и изронено
-
- Контакти:
Не ми останаха по големи парчета от новото уплатнение за снимката щото се сетих да снимам когато всичко беше зглобено
- na4o4o
- Автомобил: PASSAT B5 1998
- Двигател: AFN
колеги и аз имам същия проблем,с вода при мен се събираше отпред при краката(комфорт модула) и отзад при краката само от лявата страна,при предишния проливен дъжд отзад при краката имаше много,филтъра за купето съм сменил с ново уплътнение и силикон още като я купих,също така и кутията около компютъра е намазана ордолу със силикон,при дъждовете от миналите дни отзад нямаше много вода по малко отпреди,имам съмнението че ми пропуска от уплътненията на вратите,чуда се да вземали ли нови или да пробам с втора употреба?
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Re: Пасат Б5 вода пред предната пасажерска седалка
От вратите е но не от тия уплътнения за които си мислиш. Написано е на доста места и при теб най-вероятно става въпрос за металната кора на вратата.
- na4o4o
- Автомобил: PASSAT B5 1998
- Двигател: AFN
Re: Пасат Б5 вода пред предната пасажерска седалка
ок ще пробвам да ги намажа с силикон