Пускам нова тема, защото вече ми побеля косата от "новата" кола.
Преди няколко месеца се сдобих с един много хубав Швейцарски Пасат , 1.8т ANB highline, 2000г. с ръчна скоростна кутия
Колата много ме радваше, вървеше добре няма да хлопне, няма да тропне и аз като един съвестен притежател на нов внос реших да и направя пълно обслужване.
Ще пропусна темата, как попаднах на съответния "майстор" и няма да задълбавам по него. Ще разкажа само какво се случи 100 км. след обслужването и продължава до ден днешен, като в момента съм на фаза - нов мотор.
Така...
След въпросните километри(само градско каране) колата изгасна в движение, появи се един голям надпис "Stop" и повече не запали.Върнах я аз на въпросния майстор и се разбрахме да я разглоби и да види какво става. След 2 дни ми звънна и каза че се е скъсала шпонката на зъбното колело на разпределителния вал, проблема не бил в него и трябва да се отваря мотора и да се сменят кривите клапани. Аз изпаднах в тих ужас, но понеже нямах време да се занимавам, пък и колата беше почти разглобена вече, реших да приема неговата версия и да я направи. Цялата процедура му костваше 10 дни и 800лв. мой пари

Преди един месец и общо 2000 изминати километри видях, че антифриза е станал на боза и маслото е на минимума. Пак ще пропусна доста неща, защото става много дълго.
Ще кажа само кой проблеми са проверени и са изключени като вероятности:
- маслен охладител - проверен и изолиран от системата;
- турбина - проверена и също изолирана от към охлаждане;
- глава - проверена 2 пъти и снимана на рентген;
- гарнитура глава - проверена и сменена;
Майсторът, който прави всичките тези упражнения сега не е същия и е проверен. Според него 1000% е спукан блока.
В момента колата е движение и за 200 км. вкара един литър масло в антифриза, засякох я по пръчката.
Маслото е чисто и няма бели налепи по капачката.
Знам, че тук има доста хора, които познават много добре този тип двигател и преди да започна процедурата по смяната на мотора искам някой да даде някакво предположение. От какво друго, освен от блока и гореизброените детайли може да вкарва масло в антифриза. Аз съм вече на ръба на отчаянието и си намразих колата.
Стой само по сервизите и за 5 месеца успях да я покарам само 2000км.
Благодаря предварително на отзовалите се!