От няколко дни имам следния проблем с Пасат Б5 AFN мотор - чува се шум от помпата, наподобяващ шума, когато се кара без масло на хидравлика. Проблема се усеща повече само, когато колата (респективно маслото в разширителния съд) загрее.
В разширителния съд течността все едно "кипи". Сутрин, при студена кола си е ок и всичко е наред.
Намерих подобни теми с търсачката, но там колегите се оплакват от некачествени ремонти или течове. Докато при мен течовете не смятам, че са сериозни - доливам 1-2 пъти в годината по около 100гр. Последния път даже препълних над нивото.
Ето една от подобните теми:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=236351&hilit=%D0%915+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0
Досега извършени проверки - предницата е проверена да не затяга нещо, пробвах с въртене на волана (като за обзвъздушаване).
Идеи?
Пасат Б5 AFN - хидравлична течност "кипи"
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 AFN - хидравлична течност "кипи"
Най-вероятно помпата ти е за ремонт,щом кипи в казанчето,и имаш шум,означава че имаш въздух в системата,а щом доливащ 100% имаш теч от някъде /помпа,рейка/.Много често затова е виновен семеринга на оста на помпата.
Някъде е нарушена херметичността на хидравличната ти система.
Някъде е нарушена херметичността на хидравличната ти система.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Не знам дали е нормално да доливаш, макар и това минимално количество течност. Казвам го, защото от точно две години (от както имам колата), не съм доливал и грам, а нивото си е там, където си беше в началото. Щом доливаш значи имаш теч (било то голям или малък) и причината за това "кипене" може да има нещо общо с този теч.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Теча е от кербовката на маркуча за високото налягане и е така още от както съм купил колата - 6-7години. От една година поне съм си взел такъв маркуч здрав, но все не остава време да го подменя.
Иначе да, съгласен съм - системата е затворена и не би трябвало да има теч. В моя случай просто го знам откъде е.
Ясна е работата, ще я вкарвам в гаража и почвам да разглобявам. Тъкмо ще подменя и маслото и маркуча.
Иначе да, съгласен съм - системата е затворена и не би трябвало да има теч. В моя случай просто го знам откъде е.
Ясна е работата, ще я вкарвам в гаража и почвам да разглобявам. Тъкмо ще подменя и маслото и маркуча.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Анатоли, пробвай да смениш само казанчето като внимаваш вътре с цедките и т.н. Приятел имаше подобен проблем с Ауди и заради цедката (разместена,запушена) вътре в казанчето се омотваше циркулацията и течноста сякаш кипеше и ставаше на пяна. Пробвай го номера, да не се окаже и при теб така.
Последна промяна от penko_pulev на Вто 17 фев 2015 22:31, променено общо 1 път.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
не се занимавай с глупости...
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
При мен също кипеше течноста. Но и ми изчезваше по 50 грама на седмица. Виновника беше рейката. Смених я с нова втора ръка за 250 лв. и 60 000 км вече нямам проблеми. Помежду другото съм бил и с неподходяща хидравлична течност от тая червената. Не случайно казанчето е със зелена капачка. За да ориентира какво да сипеш. Оригиналната течност хидравлична за ваг е зеленикава 22 лв литъра. То и толкова ти трябват някъде. Сипи каквото трябва и подмени проблемните неща и няма да имаш ядове.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
отдавна мита за извънземната нямаща аналог в света свръх секретна зелена течност на фолксваген е разбит...
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Пенко, здравей, за цедката знам. Преди няколко месеца се беше извадила и я наместих. Нещата отиват към по-сериозен ремонт.
silent - прав си, никакви глупости. За митовете за зелената течност и аз съм чел, също както и за червения антифриз и т.н. и т.н. Но това е друга тема на разговор.
novatora - благодаря колега, ще загърна маншоните и ще проверя и рейката за течове. Ако тече, ще я сменя.
Няма страшно колеги, от днес проблема се реши по метода на Сталин - колата спря да пали, проблема с хидравличната течност е решен
silent - прав си, никакви глупости. За митовете за зелената течност и аз съм чел, също както и за червения антифриз и т.н. и т.н. Но това е друга тема на разговор.
novatora - благодаря колега, ще загърна маншоните и ще проверя и рейката за течове. Ако тече, ще я сменя.
Няма страшно колеги, от днес проблема се реши по метода на Сталин - колата спря да пали, проблема с хидравличната течност е решен