пасат 1.6 б3
пасат 1.6 б3
какво мислите за мотора 1,6 - 101коня на пасат б3? кои са му силните и кои слабите страни? 

типичен семеен автомобил, не става за съзтезания и дръпки по
а какво мислиш, мога ли да му сложа обикновена газова (ловато) без да се притеснявам че е пълна инжекция?
Ами колегите в общи линии са ти казали как стоят нещата. Перфектна семейна кола, но без спортен дух, супер е за дълги разтояния. Карах я на газ и то с обикновено Ловато. Ако смениш кабели и свещи с нови, както и капачката и палеца на делкото не би трябвало да имаш проблем с газта. Разхода е на газ, поне при мен, беше много висок. На градско не успях да го смъкна под 12-13л/100км. То и на бензин под 11 градско не пада, така че за газта е нормално 2-3 литра отгоре. Извънградско, пълна кола до морето ми даде 8,5 на газ, но в София минимум 12. Може би купето е твърде тежко за този двигател, поне така е всеобщото мнение.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: типичен семеен автомобил, не става за съзтезания и дръпк
miror написа:а какво мислиш, мога ли да му сложа обикновена газова (ловато) без да се притеснявам че е пълна инжекция?
мисля че има начин за обикновенно газово ама си има малко особености,предпазни клапани на смукателния колектор/кихалки/ се монтират,задължително изправна запалителна система и стриктна подмяна на кабели и свещи.
Погледни в раздела автогазови уредби и поискай мнения и препоръки от колеги дето имат обикновенно газово и особености при монтажа и потдръжката.Много скъпо ми се струва газов инжекцион па бил той и за 1300лв, за тия пари знаеш ли колко части може да подмениш че колата ша фърка

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: пасат 1.6 б3
miror написа:какво мислите за мотора 1,6 - 101коня на пасат б3? кои са му силните и кои слабите страни?
Абе аз ли съм в грешка, или няма на Б3 1,6 101 коня ? Има го на Б4 и Б5.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:miror написа:какво мислите за мотора 1,6 - 101коня на пасат б3? кои са му силните и кои слабите страни?
Не си в грешка, ама вече няма смисъл да се обяснява, то не може да се образова всеки. Не първа, ами 10 първи теми да има за това кой модел Пасат кой е, пак ще има хора да напишат нещо от сорта: "Имам Пасат Б4 1999г....
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
gr_kanev написа:miror написа:какво мислите за мотора 1,6 - 101коня на пасат б3? кои са му силните и кои слабите страни?
Гриша дали е В3 или В4 тука не е толкова от значение защото питането е за точно определен двиг. а разлика в купетата освен козметични почти няма.

Абе аз ли съм в грешка, или няма на Б3 1,6 101 коня ? Има го
Извинете ме за некомпетентността, но поне вече знам какъв модел ми е пасата. И все пак май 6те се наложи да го продам след като се запознах с Вашите мнения, понеже си мислих да го газирам
ама по тънко, с по-малко лев. А май този двигател не е подходящ за това.

- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
двигател 1,6 101кс
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=36660&highlight=
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=36660&highlight=
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, колега. Аз съм със същият двигател и трябва да ти кажа , че за мен това е един много добър вариянт. Изключително тих и икономичен. На извънградско ми дава межу 6,3л и 6,5л на бензин. Относно газовата уредба те поздравявам, че си се спрял на тази марка. Няма да имаш проблем да сложиш обикновенна газова. Условието е да ти бъде направена добра центровка и да не превключваш на газ докато не е загряла. Направиш ли тези две неща няма да имаш неприятности за напред.