Здравейте приятели. Климатроника ми дава някаква грешка на датчик G89. В резултат на което външната температура не се измерва правилно. Аз бях заподозрял датчика в бронята ама Vaskoto1 каза, че не той. Имало и друг. Търсих рових в мрежата но нищо конкретно не открих. Единственото което намерих е че този в бронята е G17. От разни хамерикански форуми се ориентирах че датчика който ме интересува мери температурата на въздуха който влиза в купето, а температурата на дисплея се изчислява от стойностите на G17 и G89.
Та питането ми е - някой наясно ли е къде живее тази гад G98. Има ли някакви датчици във кутията на филтъра за въздух за купето ? Къде да го търся ?
passat b5 температурни датчици на климатроника
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Ако е стандартен климатроник датчиците са в едни отвори на самия панел за управление на климатроника! По-добре ходи на майстор!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е да. Там има датчици но те са за измерване на температурата на въздуха в купето. Мен ме интересува датчика който мери температурата на въздуха преди да влезе в купето. По пътя на логиката трябва да е преди радиаторчета, изпарители и други такива джаджи.
Иначе за майстор ще се ходи. Исках да го погледна и да видия дали не мога сам да направя нещо.
Иначе за майстор ще се ходи. Исках да го погледна и да видия дали не мога сам да направя нещо.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Температурни датчици на климатроника - passat b5
dimitar iv написа:Здравейте приятели. Климатроника ми дава някаква грешка на датчик G89. В резултат на което външната температура не се измерва правилно. Аз бях заподозрял датчика в бронята ама Vaskoto1 каза, че не той. Имало и друг. Търсих рових в мрежата но нищо конкретно не открих. Единственото което намерих е че този в бронята е G17. От разни хамерикански форуми се ориентирах че датчика който ме интересува мери температурата на въздуха който влиза в купето, а температурата на дисплея се изчислява от стойностите на G17 и G89.
Та питането ми е - някой наясно ли е къде живее тази гад G98. Има ли някакви датчици във кутията на филтъра за въздух за купето ? Къде да го търся ?
Днес си отварях да видя въздушния филтър на входа на купето . Под него в кутията има една джаджа която прилича на моторче - може би стъпково с два тънки проводника и едно лостче което слиза надолу. Освен това надолу в кутията се вижда една малка платка с доста неща по нея и едно доста едро съпротивление дали е датчик не знам.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
:)
Колега погледни точно под филтъра за въздуха влизащ в купето. Там има един датчик-прилича на неръждаема тръбичка и стърчи- точно пред вентилатора. Така е на Б4- даже с него лъжех климатроника (като го хванеш с ръка) че е топло- за да може да се включи през зимата (когато е под минус 5 градуса) да поработи малко.
На сегашния пасат Б5.5 не съм го търсил- но предполагам че ще да е някъде там - просто германците са пословични с последователността си и когато нещо му е намерено мястото- то.. там си остава.
На сегашния пасат Б5.5 не съм го търсил- но предполагам че ще да е някъде там - просто германците са пословични с последователността си и когато нещо му е намерено мястото- то.. там си остава.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Погледни ТУК (на руски е, ама картинките се разбират).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много за линка г-н Канев. Скоро ми предстои смяна на масла и филтри, та ще използвам възможността да погледна там какво става. За сигурност ще мина през Васко да ми каже със сигурност дали е този датчика и ще го боря.
А някой да има понятие колко струва това животинче ?
П.С. Ама как ги изкопаваш тези теми от руският форум ти се чудя. Руския ми е ясен горе-долу но нещо не мога да намеря там неща, които ми трябват. Още веднъж голямо благодаря

А някой да има понятие колко струва това животинче ?
П.С. Ама как ги изкопаваш тези теми от руският форум ти се чудя. Руския ми е ясен горе-долу но нещо не мога да намеря там неща, които ми трябват. Още веднъж голямо благодаря

- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Привет.
Днес установих, че и аз съм за смяна на този датчик. Изби следната грешка:
00787 - Temperature Sensor in Fresh Air intake duct (G89)
30-00 - Open or Short to Plus
Проверих на ваг-а и наистина този датчик показва -99 градуса :) А навън не е чак толкова студено. Температурата на таблото и на климатроника ми я показва коректна, може би защото я чете от G17.
До колкото видях, този датчик е забит кутията на филтъра на купето и не би трябвало да е сложно да се сменя. Но като цяло лесно ли се стига до кутяита? Трябва ли да се маха пластмасата, която е при чистачките...хич не ми се иска да я пипам нея, още повече сега в студа.
Мисля и да съчетая тази операция с подмяната на уплатнението, което е на кутията на филтъра на купето. Всички знаем, че това е доста слабо място и с цел превенция против наводняване искам да го сменя. Та тази операция изисква ли махане на пластматаса при чистачките?
Благодаря предварително!
П.С. Много колеги дават линк към този руски форум, но винаги когато цъкна на линка ме праща на главната страница. Идеи?
Днес установих, че и аз съм за смяна на този датчик. Изби следната грешка:
00787 - Temperature Sensor in Fresh Air intake duct (G89)
30-00 - Open or Short to Plus
Проверих на ваг-а и наистина този датчик показва -99 градуса :) А навън не е чак толкова студено. Температурата на таблото и на климатроника ми я показва коректна, може би защото я чете от G17.
До колкото видях, този датчик е забит кутията на филтъра на купето и не би трябвало да е сложно да се сменя. Но като цяло лесно ли се стига до кутяита? Трябва ли да се маха пластмасата, която е при чистачките...хич не ми се иска да я пипам нея, още повече сега в студа.
Мисля и да съчетая тази операция с подмяната на уплатнението, което е на кутията на филтъра на купето. Всички знаем, че това е доста слабо място и с цел превенция против наводняване искам да го сменя. Та тази операция изисква ли махане на пластматаса при чистачките?
Благодаря предварително!
П.С. Много колеги дават линк към този руски форум, но винаги когато цъкна на линка ме праща на главната страница. Идеи?

-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=44549 свържи се с колегите много са добри
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
dika написа:Мисля и да съчетая тази операция с подмяната на уплатнението, което е на кутията на филтъра на купето. Всички знаем, че това е доста слабо място и с цел превенция против наводняване искам да го сменя. Та тази операция изисква ли махане на пластматаса при чистачките?
Хубаво е да смениш уплътнението защото е проблемно найстина,но трябва да свалиш чистачките,няма да стане по друг начин

- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
phantom_ написа:dika написа:Мисля и да съчетая тази операция с подмяната на уплатнението, което е на кутията на филтъра на купето. Всички знаем, че това е доста слабо място и с цел превенция против наводняване искам да го сменя. Та тази операция изисква ли махане на пластматаса при чистачките?
Хубаво е да смениш уплътнението защото е проблемно найстина,но трябва да свалиш чистачките,няма да стане по друг начин
Чистачките ок, но четох че пластмасата под чистачките към стъклото след това няма да пасне както е била преди, чупят се щипки и тн. Какви са препоръките за тая процедура като цяло? Някой правил ли го е? Нови щипки, силиконче? Каква е процедурата?
Благодаря!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако работиш внимателно,няма да има проблем! Може да стоплиш кората с пистолет за горещ въздух,за да стане по-гъвкава.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Този датчик се сменя от вътре в купето. Без да разглабяш нищо. Бъркаш под жабката докато го напипаш. С завъртане на датчика ( не помня ляво или дясно) и излиза. Монтажа по обратният ред.
- Прикачени файлове
-
- DSC_1902 - Копие.jpg (65.76 KиБ) Видяна 4719 пъти
-
- Контакти:
Ето къде се намира.
-