passat b5 температурни датчици на климатроника

Техническа и сервизна информация за Passat
dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

passat b5 температурни датчици на климатроника

Мнениеот dimitar iv » Пет 06 юни 2008 11:04

Здравейте приятели. Климатроника ми дава някаква грешка на датчик G89. В резултат на което външната температура не се измерва правилно. Аз бях заподозрял датчика в бронята ама Vaskoto1 каза, че не той. Имало и друг. Търсих рових в мрежата но нищо конкретно не открих. Единственото което намерих е че този в бронята е G17. От разни хамерикански форуми се ориентирах че датчика който ме интересува мери температурата на въздуха който влиза в купето, а температурата на дисплея се изчислява от стойностите на G17 и G89.
Та питането ми е - някой наясно ли е къде живее тази гад G98. Има ли някакви датчици във кутията на филтъра за въздух за купето ? Къде да го търся ?

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Пет 06 юни 2008 11:07

Ако е стандартен климатроник датчиците са в едни отвори на самия панел за управление на климатроника! По-добре ходи на майстор!

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 06 юни 2008 11:11

Е да. Там има датчици но те са за измерване на температурата на въздуха в купето. Мен ме интересува датчика който мери температурата на въздуха преди да влезе в купето. По пътя на логиката трябва да е преди радиаторчета, изпарители и други такива джаджи.
Иначе за майстор ще се ходи. Исках да го погледна и да видия дали не мога сам да направя нещо.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: Температурни датчици на климатроника - passat b5

Мнениеот vladovelin » Пет 06 юни 2008 13:33

dimitar iv написа:Здравейте приятели. Климатроника ми дава някаква грешка на датчик G89. В резултат на което външната температура не се измерва правилно. Аз бях заподозрял датчика в бронята ама Vaskoto1 каза, че не той. Имало и друг. Търсих рових в мрежата но нищо конкретно не открих. Единственото което намерих е че този в бронята е G17. От разни хамерикански форуми се ориентирах че датчика който ме интересува мери температурата на въздуха който влиза в купето, а температурата на дисплея се изчислява от стойностите на G17 и G89.
Та питането ми е - някой наясно ли е къде живее тази гад G98. Има ли някакви датчици във кутията на филтъра за въздух за купето ? Къде да го търся ?

Днес си отварях да видя въздушния филтър на входа на купето . Под него в кутията има една джаджа която прилича на моторче - може би стъпково с два тънки проводника и едно лостче което слиза надолу. Освен това надолу в кутията се вижда една малка платка с доста неща по нея и едно доста едро съпротивление дали е датчик не знам.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

:)

Мнениеот krraynov » Пет 06 юни 2008 23:07

Колега погледни точно под филтъра за въздуха влизащ в купето. Там има един датчик-прилича на неръждаема тръбичка и стърчи- точно пред вентилатора. Така е на Б4- даже с него лъжех климатроника (като го хванеш с ръка) че е топло- за да може да се включи през зимата (когато е под минус 5 градуса) да поработи малко.
На сегашния пасат Б5.5 не съм го търсил- но предполагам че ще да е някъде там - просто германците са пословични с последователността си и когато нещо му е намерено мястото- то.. там си остава.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 07 юни 2008 9:12

Погледни ТУК (на руски е, ама картинките се разбират).

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пон 09 юни 2008 8:17

Благодаря много за линка г-н Канев. Скоро ми предстои смяна на масла и филтри, та ще използвам възможността да погледна там какво става. За сигурност ще мина през Васко да ми каже със сигурност дали е този датчика и ще го боря.

А някой да има понятие колко струва това животинче ?

П.С. Ама как ги изкопаваш тези теми от руският форум ти се чудя. Руския ми е ясен горе-долу но нещо не мога да намеря там неща, които ми трябват. Още веднъж голямо благодаря :) :)

Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Мнениеот dika » Сря 11 мар 2015 10:26

Привет.
Днес установих, че и аз съм за смяна на този датчик. Изби следната грешка:
00787 - Temperature Sensor in Fresh Air intake duct (G89)
30-00 - Open or Short to Plus

Проверих на ваг-а и наистина този датчик показва -99 градуса :) А навън не е чак толкова студено. Температурата на таблото и на климатроника ми я показва коректна, може би защото я чете от G17.
До колкото видях, този датчик е забит кутията на филтъра на купето и не би трябвало да е сложно да се сменя. Но като цяло лесно ли се стига до кутяита? Трябва ли да се маха пластмасата, която е при чистачките...хич не ми се иска да я пипам нея, още повече сега в студа.
Мисля и да съчетая тази операция с подмяната на уплатнението, което е на кутията на филтъра на купето. Всички знаем, че това е доста слабо място и с цел превенция против наводняване искам да го сменя. Та тази операция изисква ли махане на пластматаса при чистачките?

Благодаря предварително!

П.С. Много колеги дават линк към този руски форум, но винаги когато цъкна на линка ме праща на главната страница. Идеи? :gruebel

ivansa78
Автомобил: vw golf3 GTI
Двигател: ADY 1995

Мнениеот ivansa78 » Сря 11 мар 2015 10:31

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=44549 свържи се с колегите много са добри

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 11 мар 2015 11:57

dika написа:Мисля и да съчетая тази операция с подмяната на уплатнението, което е на кутията на филтъра на купето. Всички знаем, че това е доста слабо място и с цел превенция против наводняване искам да го сменя. Та тази операция изисква ли махане на пластматаса при чистачките?
:gruebel

Хубаво е да смениш уплътнението защото е проблемно найстина,но трябва да свалиш чистачките,няма да стане по друг начин icon_idea

Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Мнениеот dika » Сря 11 мар 2015 16:58

phantom_ написа:
dika написа:Мисля и да съчетая тази операция с подмяната на уплатнението, което е на кутията на филтъра на купето. Всички знаем, че това е доста слабо място и с цел превенция против наводняване искам да го сменя. Та тази операция изисква ли махане на пластматаса при чистачките?
:gruebel

Хубаво е да смениш уплътнението защото е проблемно найстина,но трябва да свалиш чистачките,няма да стане по друг начин icon_idea

Чистачките ок, но четох че пластмасата под чистачките към стъклото след това няма да пасне както е била преди, чупят се щипки и тн. Какви са препоръките за тая процедура като цяло? Някой правил ли го е? Нови щипки, силиконче? Каква е процедурата?
Благодаря!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 11 мар 2015 23:04

Ако работиш внимателно,няма да има проблем! Може да стоплиш кората с пистолет за горещ въздух,за да стане по-гъвкава.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Чет 12 мар 2015 10:41

Този датчик се сменя от вътре в купето. Без да разглабяш нищо. Бъркаш под жабката докато го напипаш. С завъртане на датчика ( не помня ляво или дясно) и излиза. Монтажа по обратният ред.
Прикачени файлове
DSC_1902 - Копие.jpg
DSC_1902 - Копие.jpg (65.76 KиБ) Видяна 4719 пъти

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Чет 12 мар 2015 10:43

Ето къде се намира.
Прикачени файлове
G89.jpg