Пасат Б5 проблем с централното
Пасат Б5 проблем с централното
Здравейте колеги имам следния проблем с централното на пасата(комби тди 99г.),вече втори път след дъжд ми отказва централното и ел.стъклата и ми дърпат ток от акумулатора,като за една нощ се изтощава напълно.Като мине известно време явно изсъхва и пак започва да работи.Ако някой е имал подобен проблем или знае нещо по въпроса ще съм благодарен за мнения и съвети.Ходих вече в 4 ел.сервиза в Плевен,но никой нищо не направи.
Re: Проблем с централното на Пасат Б5
Колега аз имах следния проблем-в краката на водача под мокета има една кутия където се намира оригиналната аларма на колата.Когато вали дъжд,вероятно колата ти тече вътре и тази кутия се намокря и почват проблемите-при мен беше така!
Един колега,сутринта след цяла нощ проливен дъжд,намери пасата отключен с 4 свалени стъкла и пълен до праговете с вода.Всичко заради въпросната кутия!!!Трябва да се локализира проблема,но преди това виж дали имаш теч в купето,много често се лучва колата да е подгизнала цялата,а водача да си няма и на представа за проблема-както стана с моя колега!
Успех
Един колега,сутринта след цяла нощ проливен дъжд,намери пасата отключен с 4 свалени стъкла и пълен до праговете с вода.Всичко заради въпросната кутия!!!Трябва да се локализира проблема,но преди това виж дали имаш теч в купето,много често се лучва колата да е подгизнала цялата,а водача да си няма и на представа за проблема-както стана с моя колега!
Успех
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Аз имах подобен проблем. Като е влажно времето и като вали лампичката, която е на щофиорската врата,нали тази за фабричната аларма не се включваше. Като си е сухо няма проблем. Или някой път след автомивка става същия проблем. Но за кратко.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
vladii написа:Здравейте колеги имам следния проблем с централното на пасата(комби тди 99г.),вече втори път след дъжд ми отказва централното и ел.стъклата и ми дърпат ток от акумулатора,като за една нощ се изтощава напълно.Като мине известно време явно изсъхва и пак започва да работи.Ако някой е имал подобен проблем или знае нещо по въпроса ще съм благодарен за мнения и съвети.Ходих вече в 4 ел.сервиза в Плевен,но никой нищо не направи.
Колега напиши в търсачката комфорт модул и ще намериш доста теми които ще ти помогнат за решаване на проблема.
беше се оправило само за известно време и сега пак почна да не работи и този път не се е мокрило
vladii написа:беше се оправило само за известно време и сега пак почна да не работи и този път не се е мокрило
Вероятно вече се е окислило (където е прониквала влага).
обиколих още няколко сервиза с разбирачи,но никой не можа да ми помогне.Ако откача клемата на акумулатора и след това я закача всичко си работи идеално докато колата работи,но като я изгаса и престои повече от 5мин.отново ми отказва централното и ел.стъклата и дърпа ток.Един от "майсторите"каза,че било от модула,но незнаел точно къде е.Възможно ли е да от модула и къде се намира?
Според мен е от комфорт модула щом и стъклата не работят , а те са на 100% вързани с комфорт модула ) , и ако е от него търси 2ра употреба че нов е много скъп ;забележи дали като заключиш колата започва да мига червеният диод на вратата , ако не мига има проблем с модула(виж дали като ти е отказало централното можеш с ключа от вън да свалиш/вдигнеш стъклата - това е сигурна проверка за това дали работи комфорт модула).
Поздрави!
Поздрави!
Последна промяна от kiriko на Сря 16 юни 2010 8:25, променено общо 1 път.
Мерси колега,от както времето се оправи и не вали всичко си работи,проблема става при силен дъжд или когато вали няколко дена подред.След това явно изсъхва и пак е ОК.Щом казваш че е комфорт модула значи трябва да влиза вода във вратата.
Другият вариант е - (това ще го разбереш ако при голям дъжд под и зад шофьорската седалка е влажно)ако задържа вода в пространството пред шофьора около кутията с компютъра при чистачките, там водата ако е запушена дупката под сервото се задържа и се просмуква по кабелите и отива по прага , където вървят токови кабели за централното и ел. пакета и там ако по някаква причина имаш оголени кабели при наличие на влага ще ти дърпа тока и ще имаш прекъсване на веригата и от това комфорт модула да се скапва .
Поздрави!
Поздрави!
- sedefcho
- Автомобил:
- Двигател:
Комфорт модула на Б5 се намира в краката на щофьора. Най-често влиза вода през кутията на борд. компютъра, който е отпред където е акомулатора - отдясно(една черна кутия). Между компютура и купето има гарнитура и тя се прецаква. Когато вали или се мие влиза вода в купето от там.Виж дали са ти отпушени каналите за отичане на водата- под акомулаторе и под сервото. Има теми за този проблем тука.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,ако не си решил проблема все още ще ти кажа и аз нещо и дано да помогне:
под акумолатора има едни така наречени тампони за отводняване и от боклуците и дъжда те се задръстват,прелива водата(от дъжда) и всичко отива във комфорт-а
махаш гумените уплатнения от там почистваш хубаво,отвори си и комфорта,подсуши го и си готов
на мен така ми ставаше през няколко месеца до като не направих изписаното по горе от тогава няма проблем
под акумолатора има едни така наречени тампони за отводняване и от боклуците и дъжда те се задръстват,прелива водата(от дъжда) и всичко отива във комфорт-а
махаш гумените уплатнения от там почистваш хубаво,отвори си и комфорта,подсуши го и си готов
на мен така ми ставаше през няколко месеца до като не направих изписаното по горе от тогава няма проблем

Благодаря на всички за мненията,проблема беше точно както е написал колегата и вече е решен
- Calearo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1во се извинявам че пиша в на колегата темата но и аз имам същия проблем с централното от вереме на време неми се отварят задна лява и сега от скоро и предна дясна врата възможно ли е и при мен да е същия проблем и ако е така само да ми обесните как се чисти комфорт модола че само това не разбрах и ако някои също може да ми каже как да отворя предната дясна врата понеже като цъкна централното и се отключва но неиска да се отвори от какво може да е този проблем
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
Колега Calearo, за проблеми с отделни врати трябва да почетеш повече и то в посока малко по-различна от комфорт модула. Щом искаш да почнеш от него:
http://www.headfuzz.co.uk/?q=vw_ccm
Най-добре да започнеш с изчитане на грешките с vagcom. Има много писано за проблемите с вратите - микроключета, студени спойки на платките в бравите, кабели към вратите.
А иначе ето част от темите:
viewtopic.php?f=6&t=262097
viewtopic.php?f=6&t=23478
viewtopic.php?f=6&t=262758
viewtopic.php?f=6&t=171998
viewtopic.php?f=6&t=219939
viewtopic.php?f=6&t=158037
http://www.headfuzz.co.uk/?q=vw_ccm
Най-добре да започнеш с изчитане на грешките с vagcom. Има много писано за проблемите с вратите - микроключета, студени спойки на платките в бравите, кабели към вратите.
А иначе ето част от темите:
viewtopic.php?f=6&t=262097
viewtopic.php?f=6&t=23478
viewtopic.php?f=6&t=262758
viewtopic.php?f=6&t=171998
viewtopic.php?f=6&t=219939
viewtopic.php?f=6&t=158037