Пасат б3 фарове-kъси и дълги в едно!!* РЕШЕНО + снимки !!!

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Пасат б3 фарове-kъси и дълги в едно!!* РЕШЕНО + снимки !!!

Мнениеот altanivan » Чет 24 мар 2011 19:11

Колеги от днес се сдобих с нови фарове двусекционни Хела и имам едно питане.
Освен по типично българския начин с мост и диоди има ли вариант да сменя релето на фаровете ,примерно с такова от б4 или голф 3,където къси и дълги светят задно :screwy

Изображение

Последна промяна от altanivan на Нед 27 мар 2011 15:21, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Re: Пасат б3 фарове - дъси и дълги в едно с реле?

Мнениеот Speedy86 » Чет 24 мар 2011 19:17

Голф 3 няма реле за фаровете,аз скоро си слагах на голфа такова. :да:

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Чет 24 мар 2011 19:38

Ако няма вариант с реле ... Мисля да сложа един диод(на мост) между "+" на късите и "+" на дългите.
Като посоката,през която ще пуска е от дълги към къси ... Мисля,че е правилно това което съм го решил :screwy
Когато е на къси не пуска моста ток към дългите,а когато се пуснат дългите ще пропусне и ток за късите светлини и така ще светят заедно.Незнам само дали бушона,който по принцип е заводско сложен дали ще издържи на 2 крушки..

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Чет 24 мар 2011 19:40

имаше някаква врътка с мост на ключа на фаровете за Г3 в зависимост дали са едносекционни или не потърси там.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б3 фарове - дъси и дълги в едно, kak ?

Мнениеот altanivan » Чет 24 мар 2011 21:02

А какъв модел е крушката при тези фарове ? H1 или H7 :screwy Че мисля ксенони да слагам,защото с тези тъмни стъкла - нормална крушка свети слабо !

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Чет 24 мар 2011 23:01

Крушката на късите(лупата) ти е H1 а на вътрешната секция е H3.
За къси/дълги от буксата на лосчето за фаровете вътре се пуска мостче между двете крачета на самата букса но трябва да видя кои са и ще пиша пак :beer

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Пет 25 мар 2011 20:58

Честито за придобивката, няма да съжаляваш! Колкото до стъклата не е лошо пак да ги поогледаш, те са си абсолютно прозрачни а тъмния ефект идва от другаде. Спокойно слагай ксенона на лупите, ще ти хареса!!!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 25 мар 2011 21:21

Ксенон на лупите препоръчвам единствено и само за да се реши проблема с температурата,която развива нормалната крушка. С нея свети перфектно обаче рефлекторите на късите отзад са заводско пластмасови и в основата от горещината рефлекторите тръгват. Това го спасява само ксенона понеже не развива такава температура и една нова метализация на рефлектора. А за мостчето има търсачка ..Вентото преди сума си време го е написал как става дълги и къси заедно.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 25 мар 2011 22:29

В3 заводски няма реле за фаровете.Тока си минава от копчето,през лостчето за къси-дълги,от там през бушонното табло и заминава във фара.
Ако сложиш диод трябва да предвидиш следното - в най-добрия случай имаш пад на напрежение на диода от 0.7V ,което значи с 0.7V по-ниско напрежение на крушката за къси,когато свети през дългите,съответно по-слабо светене.Отделно от това трябва да имаш в предид,че диода трябва да е доста мощен - поне за 6-7A ,понеже крушката е 50 или 55W и съответно при 12V тя си харчи едни 4-5А....съответно трябва да го подбереш така,че копруса му да може да разсейва поне 4W мощност без радиатор,защото ще имаш 0.7V пад при 5A ток.
Това е така за една крушка,ако слагаш диода на ключа вътре,трябва да смяташ висчки токове и мощности на доида по две...и ще си имаш котлон mhihi
Най-добре е да си преправиш инсталацията да си има релета така или иначе,след това да си сложиш един прост диод,който да се натоварва само от релето (миниатюрен съответно).Боцваш си един ксенон на късите и с лупите светва чудесно,а за дългите си оставаш обикновени крушки.
Силно ти препоръчвам да не се изхвърлящ за ксенон на дългите,поради една основна причина - като цъкнеш дълги,ще им трябва време да загреят,за да светне добре,а до тогава в общия случай,вече се е почвила кола отсреща и трябва да ги гасиш...така съсипваш крушките и живота им рязко намалява,а + това не е функционално за теб,да имаш добри дълги 3-4 секунди,след като си ги пуснал.
:beer

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 26 мар 2011 12:42

Рефлектора на дългите светлини специално на двойната Хелла понася спокойно 100В крушка понеже е изцяло метален и е в отделна секция ,няма кое да се стопи или повреди но задължително релета защото ще се стопи ключа.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 26 мар 2011 22:26

Ето решение,което намерих .. ако и някой друг се чуди и не е прочел тази тема :)Прави се мост долу при бушоните на место №10 за релетата..

Изображение

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат б3 фарове - дъси и дълги в едно, kak ? РЕШЕНО

Мнениеот Stenly » Съб 26 мар 2011 22:43

Поне да му беше турил един предпазител..

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 26 мар 2011 22:57

Тази снимка я намерих по форума,утре ще го правя при мен с предпазител :beer Само незнам колко ампера да е :screwy

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Съб 26 мар 2011 23:36

Има една букса на снопа с кабели който е на лостчетата зад волана, тя има 5 пина. По пин 3 идват +12V- при включване на къси светлини от ключа. Ролята на лостчето на мигачите е да сменя двете вериги - при подаден плюс то прехвърля ту на къси, ту на дълги (като гаси късите). Идеята е пин 2 от буксата да се даде накъсо с пин 3. Цветовете са бял с черен за пин 3 и жълт за пин 2.

Това ми сподели колегата Passat(Малин).По-добре го направи по-този начин от колкото с това мосче,защото мисля,че ще е по-сигурно.Тази картинка,която си копнал ти мисля,че е за Голф 3,Венто и едва ли ще стане за Пассат Б3.За предпазител повече от 10А-15А няма нужда мисля,че е напълно достатъчно :beer

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 27 мар 2011 11:03

Да снимката е от голф 3 и днес като погледнах при пасата на место №10 си има реле 53 .. значи ще го правя с мост горе при лосчето за фаровете.Сега се захващам ще направя малко снимки за темата :beer

Върни се в “Passat”