относно пасат 1995-1996 година

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dieselpower
Автомобил:
Двигател:

относно пасат 1995-1996 година

Мнениеот dieselpower » Сря 18 апр 2007 13:19

първо да ви поздравя :) и после въпросчето което е : спрял съм се ан пасат Б3 ако не се лъжа и е 1995-1996 година.или ще е 1,8 90 коня или 1,6 101 коня.кажете кое да гледам и кой двигател е по икономичен и надежден.някакви съществени проблеми на пръв поглед които да гледам.обезателно ще е с климатик и др глезотийки.проблеми по окачването цени за някои най често сменяни части

предварително благодаря за всяка информация която получа

п.п. ако съм объркал мястото на темата моля да бъда извинен :oops:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 18 апр 2007 13:31

1. :welcome_to_group
2. Виж най-горната тема - "Какъв модел ми е Пасат-а" - ще разбереш че се интересуваш от Б4.
Има доста разисквано за тези двигатели, за които питаш - поразрови се, опитай да използваш търсачката (не се отказвай на първия или втория неуспех). Ако ще слагаш газ, определено 1,8 90 к.с. е избора, а ако ще караш на бензин само - може би 1,6 101 к.с.
Успех !

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 18 апр 2007 13:31

Добре дошъл във форума. На първо масто виж това:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 18 апр 2007 16:04

:welcome_to_group , градски! :)
Да, както правилно са те насочили колегите, говорим за Пассат В4
Другото наистина е дали смяташ да слагаш газ. Ако да, по-добре, наистина се насочи към моно-инжекционните системи. Гледай и колекторите. Има модели с пластмасови колектори, които определено не стават за газификация.
Ако смяташ да караш на бензин, вече положението е съвсем различно. Избора е изцяло твой в цялата производствена гама!
Все пак, тия 1,6 мотори, които си се насочил имат достатъчно мощност, но са доста изцеденички... пак бих препоръчал да помислиш за 1.8 моторетките. Още повече, не съм убеден, че ще е по-икономичен по-малкия мотор. Дори помисли за 1.8 пълна инжекция. А защо не и 2.0 литровия? Аз лично съм с такъв и съм супердоволен от него. Осигурява цялата ми необходима мощност и въртящ момент в критичните случаи, а когато си го карам кротко, с галене, ми дава икономии, които не съм си и помислял, че могат да се постигнат от такъв мотор.
Всъщност, най-важното на една кола е да ти легне на сърцето! Е, и да имаш късмет, естественно!
Та това е! Поразгледай отзивите за различните мотори, поразгледай и мненията за това, какво да гледаш при избора на автомобил тора ръка.
Късмета ти го желая, а аз си пожелавам скоро още един нов член на Пловдив тийм! ;)
Прегледай това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Потребителски аватар
dieselpower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dieselpower » Сря 18 апр 2007 17:05

мн благодаря на всички особенно на radotom :lol: ще прочета това онова и ще поразгледам по салоните какво предлагат въпреки че тези пасати са много голяма рядкост

Потребителски аватар
Formel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Formel » Чет 19 апр 2007 9:51

Колега аз имам такъв В4 и съм много доволен.Мотора ми е ABS 95г. 1.8 90к.с.карам го на газ и нямам никъкви проблеми.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 19 апр 2007 10:35

Върни се в “Passat”