Здравейте на всички, понеже не намерих подобна тема реших да пусна нова такава.
От известно време докато карам постоянно ми светва индикацията за непоставен колан и много ме дразни особено пискливия звук, оправя се когато натисна колана към закопчалката. Дали е дефектирал някой датчик или закопчалката е прецакана.
Ще се радвам ако ме насочите към някой сервиз или със съвет.
Благодаря.

vw Passat b6 индикация за не поставен предпазен колан.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Re: индикация за не поставен предпазен колан.
jorkatta написа:...оправя се когато натисна колана към закопчалката. Дали е дефектирал някой датчик или закопчалката е прецакана...
На твое място, колега, ще отворя закопчалката и ще прегледам защо не прави контакт...
- jorkatta
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: BMR
Извинявам се, че не посочих модела, колата е vw Passat b6.
относно разглобяването на пръв поглед не виждам някакви винчета и т.н
относно разглобяването на пръв поглед не виждам някакви винчета и т.н

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
С вaг-ком може дa се изключи писукaнето 

-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007g.
Re: vw Passat b6 индикация за не поставен предпазен колан.
Здравей колега, аз моята закопчалка я разглобих с макетен нож,от двете страни на закопчалката има нещо като канал там двете половини са слепени,с макетният нож ги разделих внимателно на половина след почистване и намистане на пластините го залепих със секундно лепило,дано да съм бил полезен...
- jorkatta
Благодаря ви за съветите
Още в събота ще пробвам да го отворя и ще видим какво ще се получи

Още в събота ще пробвам да го отворя и ще видим какво ще се получи

Преди доста време, имах подобен проблем на Шкода октавия2, който се получи след пране на седалките ( може и да е съвпадение но.... ). Тогава купих от морга закопчалка от голф 5 и подмених проблемната. Пробвах преди това със такава от голф 4 ама не стават. Та колегата със Пасата може спокойно да си вземе една моргаджийска да си седне на масата и да се забавлява с закопчалката
. Не знам обаче от каква друга кола пасват закопчалките, освен от Пасат.

- jorkatta
Привет банда, понеже нямам време да разглобя закопчалката,ходих до един два сервиза, но за съжаление трябваше да оставя колата защото неможеха да ми обърнат внимание веднага а колата ми трябва. Тези дни съм на полусъединител и където ида мръдна извън вкъщи очаквам жена ми да ми се обади.... Ще ставам татко тези дни
Та проблема временно го реших като навих малко хартиено тиксо на "мъжкото" (незнам как се казва) на колана и проблема изчезна явно не е уплтнявало добре. Малко побългарена работа но в ,момента не мога да си позволя да остана и 2 часа без кола на разположение.

Та проблема временно го реших като навих малко хартиено тиксо на "мъжкото" (незнам как се казва) на колана и проблема изчезна явно не е уплтнявало добре. Малко побългарена работа но в ,момента не мога да си позволя да остана и 2 часа без кола на разположение.
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
Имах същия проблем със същия модел. Нз до колко това тиксо ти реши проблема но при мен нещо подобно работеше само за няколко закопчавания и после пак същото. Майстор ми каза че е в закопчалката и са скъпи (алтернатива е втора употреба) така ми спря напълно пищенето за колата с VAGCOM уш временно докато си намеря закопчалка ама върви на към постоянно решение :)
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Само имайте предвид, че щом се е сдухал датчика в закопчалката и колата счита, че сте без поставен колан, оставате БЕЗ еърбеци при удар!!!
Тая сигнализация не е сложена само за украса и звук!
Така че решението не е просто да изключите сигнализацията, а да оправите проблема!
Тая сигнализация не е сложена само за украса и звук!
Така че решението не е просто да изключите сигнализацията, а да оправите проблема!
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
И аз имам същия проблем на Голф5, явно е общ проблем.От време на време се включва и дразни много, като разбутам закопчалката и се оправя.Мисля да купя нова закопчалка и да я сменя, но като гледам къде е навряна бая зор ще видя.
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
Не мисля че от закопчания колан зависи дали ще има airbag или не. Дори напротив. Точно когато не си сложил колана е най-важно да се активира и едва ли хората които са го измислили са по-глупави от мен.
Не мисля че от закопчания колан зависи дали ще има airbag или не
При доста модели важи само за "шофьорския".