Пасат Б3 1.8 моно пушене.

Техническа и сервизна информация за Passat
ELmoB3
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 1.8 моно пушене.

Мнениеот ELmoB3 » Пон 04 май 2015 22:00

Добър вечер колеги.

Имам следният проблем с колата (Пассат Б3 1.8 моно): когато я запаля на студен двигател пуши откъм страната на купето под моно инжекциона някъде от изпускателния колектор. Проблемът се появи след като беше при майстор за смяна на гарнитурата на главата, след като го попитах защо пуши той ми каза че имало някакъв "таралеж" дето антифриза минавал през него за да се загрее по бързо и ми каза че там е проблема и че трябва да сменя целия изпускателен колектор и по добре да си взема добавка за охладителната течност и щяло да се оправи. Така и направих! Оправи се но за кратко изкара зимата и започна пак. Та въпроса ми е дали някой е имал същият проблем и дали наистина е там проблема или просто аз съм балък. И последно ако евентуално ако е там проблема колко г/д струва един такъв колектор от някоя морга или на части (търсих в мегапартс ама нямаше).

Благодаря ви предварително,

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Пасат Б3 1.8 моно пушене.

Мнениеот Iezekil » Вто 05 май 2015 5:48

Няма ли чалъм да се изолира антифриза...ако е спукан колектора то знач и доливаш антифриз?

ELmoB3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELmoB3 » Вто 05 май 2015 10:29

Да, точно така, доливам но не много някъде около 100 мл. Месечно. Но все пак е дразнещо.

sers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sers » Вто 05 май 2015 11:30

Не изпускателния , а СМУКАТЕЛНИЯ . Струва 20 лв. да го беше сменил и стария ще го хвърлиш за алумин 10лв. !

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 05 май 2015 11:45

Майстора вероятно е мърляч и лъжец...Почти сигурно е че проблема е уплътнение за стотинки между смукателния колектор и главата....майстора вероятно го е забравил...не го е сменил с ново или го е прищипал...от там тече и олива изпускателния и пуши....това обаче няма как да ти се каже защото майтора трябва да свали колектора и оправи бакиите за негова сметка...затова те прави на идиот...

ELmoB3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELmoB3 » Вто 05 май 2015 13:40

Аз тогава го питах този точно колко ще струва да го смени той вика че 100 лв струвал само колектора и че нямало смисъл да се сменя и така.. Затова го послушах... Както и да е благодаря ви много, поуката е ясна повече при този нещастник никога!

Върни се в “Passat”