Странно стържене при натискане на педала на съединителя

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Странно стържене при натискане на педала на съединителя

Мнениеот doktora » Съб 21 апр 2007 10:26

Колеги, възможно ли е педала на съединителя при натискане да се опира някъде по кормилния прът?Чувства се едно гадно пристъргване което го усещам по волана и се чува още по гадно скърцане. Това стържене започна веднага след като в сервиза ми смениха клемореда + горно лагерче на кормилния прът. Обяснението от тяхна страна беше, че първо няма просто как педала на съединителя да опира в кормилния прът и второ - че това което са сменили ( в случая клеморед и горно лагерче ) не може да доведе до такова стържене.
Излиза че аз съм някакъв параноик или луд и само си внушавам че усещам стържене по волана когато натисна съединителя. Върви им обяснявай на такива идиоти, че колата преди да влезе в сервиза за тази смяна, никога не е имала такъв проблем.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 апр 2007 10:32

Хаха... тия тикви не са монтирали правилно пластасата, дето е под волана и крие оста на педалите. Там, при мокета. Легни при тоя съединител и би трябвало да видиш къде опира при прореза му, през който влиза към оста, в която лагерува...
Абе така го обясниииих...
Наведи се при педалите и ги размърдай на ръка. Трябва да се види.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 21 апр 2007 10:40

radotom написа:................

аз докато го напишааа,ти го надраска

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Съб 21 апр 2007 10:44

Колега, тази пластмаса за която говориш, възможно ли е да се постави на мястото си без да се налага да махам волана.Имам Airbag на волана и ако се наложи да махам кормилото,ще трябва да откачам и Airbag-а, а след това ще трябва да давам пари и за изчистване на грешката на въздушната възглавница.
И да добавя още нещо - един ден се гъзурих, навирах, сумата и време отдолу при педалите но не видях нищо. Мястото където е стърженето може би е скрито от декоративните пластмаси?!

Последна промяна от doktora на Съб 21 апр 2007 10:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 апр 2007 10:50

doktora написа: тази пластмаса за която говориш, възможно ли е да се постави на мястото си без да се налага да махам волана.

Напълно!
Говоря по спомени, но май се държеше на 2 или 3 самонарезни болтчета в горната си част, близо, но поне 1 педя под волана, а отдолу май беше на ябълковидни щипки ли... нещо такова.
Единствената връзка с волана в случая е, че ще ти пречи при намъкването под него :(

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 23 апр 2007 13:35

Вчера се гъзурих доста време за да установя от къде идва стърженето и ето какво установих:
Проблема не идва от пластмасата за която имахме подозрение, защото ако беше тя, за 1-2 седмици щеше да се протрие и да спре да стърже.Ще се опитам да обясня къде какво се трие, надявам се да ме разберете :)
Значи, в най-долната част на кормилния прът, 1-2 см преди карето, има една ... хм, как да го опиша, нещо като О пръстен около кормилния прът. Този о-пръстен има продължение и това продължение прави извивка и се захваща подвижно за една втулка. Точно където е извивката, точно тази извивка се трие в оста на педалите.

Върни се в “Passat”