Пасат Б3,1,8 Моно проблем с климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dushko
Автомобил: Passat B 3 1.8 mono 90 cc
Двигател: 1992

Пасат Б3,1,8 Моно проблем с климатик

Мнениеот Dushko » Нед 14 юни 2015 21:47

Здравейте колеги,моля ви за съвет.
На Пасата му се спука радиаторчето на парното( февруари ) и цялото табло се оля в антифриз.
Закарах на майстор и ми смени радиаторчето и и всичко беше наред,само че климатика не тръгва.като натисна бутоните те не светят,сякаш няма ток.Майстора ми каза,че най вероятно някакви релета са се намокрили от антифриза,но като се стопли времето и те щели да изсъхнат и климатика да си заработи,но до сега макар че имаше много топли дни и всичко трябва да е изсъхнало на барут,Климатика не тръгва.
Какъв може да е проблема ?
Благодаря ви !

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Пасат Б3,1,8 Моно проблем с климатик

Мнениеот Dpop » Вто 16 юни 2015 11:03

Не се знае какво е разбутал "майстора" при подмяната на радиаторчето. Възможно е да не е свързал буксата при копчетата на централната конзола за вкл./изкл. на климатика, може да е прекъснал жица и т.н. Това със релетата си е лъжа за незапознатите, които не знаят че радиаторчено при пробив няма как да оплиска чак до релетата (освен ако не е избухнало и е разцепило пластмасовият кожух, в който се намира, но в този форум не се е чувало за такъв случай), които са в ляво долу на таблото, близо до шофьорската врата. И моето съм го сменял поради спукване и протичане и просто си беше протекло по пода. Ако все пак имаш съмнения за намокряне при релетата/предпазителите си свали пластмасовият капак пред тях и си ги провери. Релето за управление на климатика е 13 или 131, не съм сигурен дали има друго.
Ако системата е била проверявана преди това и е работила нормално, се върни при него да си оправи нещата или намери читав ел. техник или сервиз за автоклиматици да проверят и отстранят причината.

Потребителски аватар
Dushko
Автомобил: Passat B 3 1.8 mono 90 cc
Двигател: 1992

Re: Пасат Б3,1,8 Моно проблем с климатик

Мнениеот Dushko » Вто 16 юни 2015 19:52

Благодаря ти колега,говорих с майстора и уж тази седмица да я види,ще пиша какво е станало

Върни се в “Passat”