Passat 1.8 125 к.с. - тракане, масло, повдигачи

Техническа и сервизна информация за Passat
itso123rali
Автомобил:
Двигател:

Passat 1.8 125 к.с. - тракане, масло, повдигачи

Мнениеот itso123rali » Нед 01 май 2011 10:37

От скоро карам VW пасат 1.8 125 к.с. нещо започна да ми трака като дизел мисля си че от повдигачите нали са хидравлични ? Попитах няколко човека и всеки ми казва различни мнения и реших да се допитам и тук. Ако някои е имал сходен проблем ще се радвам да обменим малко информация Благодаря предварително
Малко инфо за колата ми в момента я карам с маслo 10w40 Кастрол GTX3 magnetek много хора ми казват да го сменя с по гъсто други от полусинтетика да мина на минерално , трети да сложа добавка незнам как да процедирам мойе ли малко съвети от страдали от такива болежки . Благодаря

dulgiq70
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за VW пасат 1.8 125 к.с. - тракане, масло, повдигачи

Мнениеот dulgiq70 » Нед 01 май 2011 11:14

приятел това е проблема на теа мотори.Аз го имах сьщо.Сменяш обтегача на веригата на двата вала и проблема ти е решен.Ако си паралия купуваш нов 1000лв.или втора 100-150лв.Дано сам ти помогнал. :banana

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Нед 01 май 2011 12:23

Колега едвали са повдигачи и при мен в по същия начин като загрее наподобява дизел.Опитах с добавки с различни масла,но проблема се оказа във веригата между двата вала.Те са оптегач и верига по безобидния вариант е да е само веригата тя е около 60 лв с отстъпка докато оптегача на тази верига е 1000,друго спасение няма.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 01 май 2011 12:27

Според годината на производствао обтегачита са два вида.Единия е по-стария и е изцяло механичен,при него може да се оправи и със сериозно поичстване.то представа едно бутало,което се движи в един цилиндър под натиска от налягането на маслото в маслената магистрала и с течение на времето буталото спича в цилиндъра,заради нагари от маслото и спира да се движи съответно сприа да обтяга и веригата.Разглобява се всичко,почистват се много добре двете повърхности и може и да се оправи.Отдолу има и една цедка за маслото,която предпазва от по-големи парченца нагар,трябва да се почисти и тя.
По-новия вариант има и някаква електрическа част в него,понеже има и кабели,но не съм се занимавал да гледам какво му е по-различното от по-старото.
:beer

itso123rali
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itso123rali » Нед 01 май 2011 15:34

Пасата ми е 1997 год. този въпрос с веригата не ми го бяха казвали ще проверя и тези варианти благодаря ВИ

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Нед 01 май 2011 19:25

И аз го имам същия проблем и си мисля, дали да купя един оптегач на старо, да го изчистя много добре и да го сменя с моя. Ако е само един цилиндър с бутало не виждам причина да не стане. Интересно ми е дали някой не е пробвал този вариант и ако да, да сподели с нас :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 май 2011 19:52

Ами ако тоя старият е по-зле от твоя? Изобщо понякога се чудя на подобни логики да се купуват консумативи на старо :screwy

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Нед 01 май 2011 20:03

Няма как да разбера дали моя или този който купя ще е по-зле. Логиката е да не остана без кола в случай, че нищо не стане с този който купя или го повредя или да се окаже че е пълна скрап. Така и така си карам колата с моя :wink: Ако в момента имах 1000 лева, въобще нямаше да пиша колега :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 01 май 2011 21:39

Е,ако всеки от нас имаше по 1000лв точно за това,нямаше да се мъчим да ги чистим въобще mhihi
Принципно не виждам какво може да не стане,като се разглоби и се почисти.Стига да не е износен нещо (да е сериозно надрано буталцето или цилиндърчето) няма причина да не се оправи. Проблем е,че понякога и то често не само обтегача,но и веригата има проблем,понеже с течение на времето се разтегля и провисва толкова,че обтегача не може да обира вече луфта и започва да си трака.Според мен най-удачно е да се вземе една нова верига,да се свали и почисти обтегача и да се сглоби с новата верига....виждал съм верига,която е станала с 1см по-дълга от новата :drinking:

misho_i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот misho_i » Вто 03 май 2011 20:07

При мен пък проблема се оправи след като смених маслената помпа :)

Потребителски аватар
Yu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yu » Чет 05 май 2011 0:18

Колега така няма да стане.Трябва да отидеш при майстор и да започне да разглобява най-евтино ще е ако са повдигачите ангренаж или нещо там но може и да са превъртели биелни лагери.Трябва да се измери налягане на масло и т.н.Най добре не я карай и направо при майстор.За да не стане по-зле.

Потребителски аватар
pesho72
Автомобил: VW Passat B 5 Benzin 1.8
Двигател: APT 1999

Мнениеот pesho72 » Пон 23 юли 2012 20:44

Здравейте колеги ето ви и един линк за обтегач 148 евро с доставката лично аз съм го поръчал доставчика е надежден получих го за по малко от 2 седмици :beer http://www.ebay.com/itm/Audi-A4-B5-B6-V ... 73&vxp=mtr

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Вто 24 юли 2012 8:18

Тази тема е интересна, имам същия двигател - ADR, 1,8, 125 к.с., 1997-ма година. Не съм имал проблеми досега с обтегача да чукна на дърво - по казаното дотук трябва да е стария механичен модел. Колега предполагамч ,че от Ауди 1,8 двигател ще стане обтегача. Колко време колата може да се кара тракаща?

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Вто 24 юли 2012 17:03

Колеги,а като ги покарате известно време на дълго разстояние и като спрете тракат ли? Защото като я покарам малко демек на по-високи обороти и спира да трака и след известна работа на място започва да се обажда. Аз ходих на майстор и го обясних това нещо и той каза че това са повдигачи,а не обтегач. Защото когато се покарала колата на по-височки обороти и повдигачите се обезвъздушавали и спира шума.Поне така ми обясниха не знам колко е вярно.
П.С. Налягането на маслото е мерено,на 2000 оборота е 5атм.,а на място 2.5атм.

Потребителски аватар
niki79
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP

Мнениеот niki79 » Вто 24 юли 2012 19:31

Lonely-Wolf написа:Колеги,а като ги покарате известно време на дълго разстояние и като спрете тракат ли? Защото като я покарам малко демек на по-високи обороти и спира да трака и след известна работа на място започва да се обажда. Аз ходих на майстор и го обясних това нещо и той каза че това са повдигачи,а не обтегач. Защото когато се покарала колата на по-височки обороти и повдигачите се обезвъздушавали и спира шума.Поне така ми обясниха не знам колко е вярно.
П.С. Налягането на маслото е мерено,на 2000 оборота е 5атм.,а на място 2.5атм.

точно това което си описал колега,беше и при мен,при измерване на налягане на маслото показваше точно същите стойности като твойте,при смяна на биални и аксиални лагери проблема си остана,смяна на оптегача проблема пак си остана,бях тръгнал да сменявам повдигачи,клапани и незнам си още кво,щото не мога да търпя и един от маисторчетата ме накара вместо това да сменя маслената помпа,без значение че държи налягане :shock дори каза,че ако не се оправи той щял да е плати :shock ок.сменяй,иии еврика,колата заработи като пчеличка :banana урааа.проклетата МАСЛЕНА ПОМПА смених куп неща заради нея.дано да съм ти полезен с това обяснение,почни от най евтиното,а не като мен обратно :да: успех

Върни се в “Passat”