Volkswangel написа:Не съм сигурен дали сензорите отчитащи външната температура, влияят по някакъв начин на работата на климатроника.
Разбира се, че оказва влияние - климатроника е бих казал - доста умен :)
Аз имах проблем с един от датчиците и съответно той показваше винаги -50 градуса. Компютъра автоматично вижда, че навън е -50, а ти си си настроил в купето 20 съответно няма да включи компресора на студено, само евентуално за влагата за изпотени стъкла. Ще духа даже топло :) При мен беше същото.
Датчиците за външна температура обаче за два, трябва да се види кой от двата фейлва.
Пусни селф чек на климаторника, той ще си каже какво го боли. Задържаш двата крайни бутона от управлението на климатроника и даваш на контакт без да палиш. Ще почне да духа, да превключва клапи и тн...накрая ще изкара грешките. С температурните бутони превключваш. Ето списък с грешките:
http://www.saunalahti.fi/~jues/Climatronic_Self_Diagnostics.pdfУспех!
P.S. Външната температура се взема от два датчика. Единият е отпред на радиатора зад бронята, другият е забит в кутията за филтър купе. Реално обаче в самата кола има още датчици :) в краката ти някъде е единия. Малката решетчица на управлението на климатроника също има датчик. Станах 4 :) а има и още ;) Идеята на цялата тая работа е, че като зададеш 20 градуса....то мери отвън, преценява топло или студено да вкарва. След това мери температурата горе при стъклото, долу в краката, и средата при радиото...също взема предвид и сензора за слънце. Опитва се температурата горе, долу в краката и като цяло в купето да е една и съща.