Здравейте колеги,
До два-три дни ще купя Пасат В5 97г 1.8 125к.с. с газов инжекцион. Купувам го от мой познат, на който имам пълно доверие. Колата има следният проблем: показателят за горивото на таблото не отчита - винаги стои на нула и постоянно свети "бензиновата колонка". Колко трябва да ме притеснява това? Другият проблем, който ми каза е, че след като запали, ключът трябва леко да се върне назад - иначе някои неща /напр. светлините/ не работят. Така или иначе ще взема колата, защото ми харесва, но ми се ще да знам какво ме чака?
Ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми, ще бъда благодарен да сподели опита си.

Пасат В5 97г 1.8 125к.с. Неработещ показател за горивото
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В5 97г 1.8 125к.с. Неработещ показател за горивот
Проблема с отчитането на горивото може да бъде от нивомер, табло или окабеляване. Може да се пусне един тест на таблото с Vag Com да се види дали работи стрелката и тогава остават нивомер или кабели. Нивомера ако има износени писти се получава това, но за да се види трябва да се отвори резервоара и да се погледне. Най лесния начин е да се окъсят кабелите на буксата и да се види когато е на контакт дали ще мръдне стрелката, но внимавай да не окъсиш на помпата че ще стане беля. Другия проблем се оправя след смяна на клеморед.