Passat b5 таблото се шашна

Техническа и сервизна информация за Passat
jigit7
Автомобил:
Двигател:

Passat b5 таблото се шашна

Мнениеот jigit7 » Чет 16 юли 2015 12:36

Здравейте

Имам следния проблем ,сложих си ксенони ,които нямаха проблем до днес ,днес както си отивах на работа запалих колата от четвърт оборот тръгнах и на първия завой видях че не съм си включил фаровете. Включих ги ,и колата загасна километайа и оборотомера останаха да си показват някаква стоиност а от долу на циферблата за изминат пробег и на часовника показва нули , и звуковия индикатор на включени светлини при отворена врата писка без да спре дори и копчето да е изключено.Ако някои знае нещо по темата нека ми помогне.Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat b5 таблото се шашна

Мнениеот Rosenirs » Чет 16 юли 2015 21:07

Колега ако таблото при спрени ксенони не работи както трябва пробвай да махнеш клемата на акумулатора и виж дали ще се оправи след като я закачиш. Проблема най вероятно е от евтин китайски ксенон.Проблема ако не си прецакал вече нещо може да се оправи ако захраниш баластите директно от акумулатора естествено през бушон и вземеш управление от единия фар и го прекараш през реле. При колегите от ауди форума съм чел за такива проблеми даже и се оплакват някой от изготели моторчета за чистачките. Когато аз ползвах ксенон бях си го вързал от цокъла на крушките и съм нямал проблеми, но явно при всеки автомобил и най вече ксенон може да се появи проблем. Пробвай както казах с реле и директно от акумулатора и най вероятно няма да имаш проблеми.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 16 юли 2015 21:28

Когато включи фаровете на празен ход ли беше двигателя? Я пробвай да ги пускаш когато двигателя е в обороти. Примерно на 1800 об/мин.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 17 юли 2015 8:40

Аз на моя б5.5 поради тази гледна точка не посмях да сложа евтин ксенон. Сложих премиум модел канбус за 220 лв 4300 келвина и прогледнах в мрака.

Върни се в “Passat”