проблем с TPS решение

Техническа и сервизна информация за Passat
Iavor_rs
Автомобил:
Двигател:

проблем с TPS решение

Мнениеот Iavor_rs » Нед 20 мар 2005 11:25

Здравейте колеги имам пасат 1.8mi с двигател ABS след много ходене по диагностики най накрая се установи че е заминал TPS-а отворихме го и се вижда че е заминало част от графитното покритие :( някои да има идеи как може да се оправи евнтуално с графитен спрей или нещо от сорта. Отпада идеята за нов поради цената от морга сащо е доста рисково показаха ми един купуван от морга на вид като нов но като се вгледаш с лупата се вижда пукнатина мерси предварително за съветите :)

Потребителски аватар
Boxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boxer » Нед 20 мар 2005 19:24

значи ако става въпрос за т. нар дебитомер, един познат си реши проблема като измести по някъкъв крачето на потенциометъра върху участък със здраво графитно покритие, иначе то си беше издълбало улеи върху графитната плочка (не съм наясно с подробностите но има такова решение)...

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 20 мар 2005 19:59

:yeaha: :yeaha: :yeaha: :yeaha: Drunk Beer :dance:
Трети русенец във форума :D Та да карам по същество :wink:
Колега, аз сменях такъв датчик и пак ми излезе солено, но предпочетох компромисния вариант пред това да пратя моя за рециклиране и да взема от морга.По случайност се оказа, че в сервиза на Бош има такъв със същия номер като моя(те са няколко разновидности) и предпочетох да взема от там, защото собственика ми се стори много свестен :wink: Вярно че се изръсих 400лв за всичко, но и те бая си поиграха, а сега нямам проблеми с колата и си рипа кати настъпя(без да придърпва).Не бързай да купуваш още ако не ти е спешно, някой от колегите от София го беше намерил доста по-евтин в сервиз на Бош в София(200-250лв).
Кажи какъв е проблема на колата, придърпва ли, какво прави?В кой сервиз ходи на диагностика?

Потребителски аватар
Rado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rado » Нед 20 мар 2005 20:21

Мажеш с течен графит и се оправят нещата

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 20 мар 2005 20:27

Rado написа:Мажеш с течен графит и се оправят нещата

За колко време :?: :wink:

Iavor_rs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iavor_rs » Пон 21 мар 2005 8:29

варианта с преместване на плочката отпада поради причината че няма как да се настрои. Това е един тъп двоен потенциометър и като я преместя малко се изменят параметрите. Някои да знае нещо повече за тоя течен графит

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 21 мар 2005 20:10

колко ти искат за нов?
сори че ще ти го кажа ама в твоя случай направо не виждам изход... :(
този TPS(throttle position sensor) така като го гледам е направо невъзстановяем в домашни условия.
чувал съм за смяна на дебитомер обаче в юнито-даваш твоя ако не е отварян или бъзикан и срещу някаква сума(доста е ама е позволяемо все пак) ти дават рециклиран с гаранция.
не знам как стоят нещата с позиционера обаче-виж проучи...

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 21 мар 2005 22:20

Когато сменях моя разбрах, че има 3-4 различни серии потенциометри и в зависимост от серията се плаща различна сума в евро доколкото помня.Пращаш си го в Бош и те ти връщат рециклиран с нова плочка и настройка на техен стенд(на друго място не може да се настрои) като цените бяха от 300-400лв, зависи дали ще си късметлия да се окаже, че твоя е от евтините, ако е от скъпите лошо.Атиди до сервиза на Бош в Русе, пича е любезен, ще звънне на своя човек в Бош и ще ти каже колко ще струва рециклирането, но трябва да знаеш кода на частта.Той се намира отдясно под ръба на блока на потенциометъра, няма как да не го намериш.За да не го сваляш, за да видиш какъв му е номера, взимаш бял лист и малък молив, налагаш и драскаш :wink: Като научиш какъв номер е частта отиваш в сервиза на Бош и питаш колко пари ще струва рециклирането :wink:
П.П. Извинявам се за неразбраемия си пост, доста съм разсеян в последно време и нямам нерви да си чета писанията :oops:

Върни се в “Passat”