Пасат Б 5 комби въпрос за рамо на чистачка
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Пасат Б 5 комби въпрос за рамо на чистачка
здравейте колеги снощи някой вагабонтин ми откърти лявото рамо с чистачката барабар и сега се налага да търся друго рамо.Въпросът ми е дали става рамото от седан б5 или от седан и комби Б4 и Б5.5 и изобщо на кои модели рамената и са взаимно заменяеми.
-
Re: Пасат Б 5 комби въпрос за рамо на чистачка
Взех си чистачка за пасат Б5 всички са еднакви(стига да не е с десен волан)за пасат б5.5 не знам,а от голф 4 не стават, не знам но имам чуството,че в форум Пасат когато задам въпрос всички ми се сърдят и никой не пише нали форума е създаден да си помагаме или вече да спра да описвам решението на проблемите си след като никой не се отзовава на въпросите ми.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
А може би не ти се сърдят,просто се чудят въпросът сериозен ли е??
При Б5 седан и комби,очевидно разликата е във задницата,от което следва извода,че всичко останало е еднакво.
Б5,5 всъщност е фейслифт на Б5 и очевидно разлика в предните стъкла няма,от където следва извода,че чистачките са еднакви.
За останалите модели е ясно,че при добро желание можеш да сложиш всякакво рамо и да коригираш с дължината на чистачката,друг е въпросът до колко ще е естетически издържано.Аз сложих на приятел на БМВ 320 пасажерското рамо от Б3 и си кара с него,въпреки,че като се загледаш има нещо дразнещо в изпълнението...Въпрос на вкус.
При Б5 седан и комби,очевидно разликата е във задницата,от което следва извода,че всичко останало е еднакво.
Б5,5 всъщност е фейслифт на Б5 и очевидно разлика в предните стъкла няма,от където следва извода,че чистачките са еднакви.
За останалите модели е ясно,че при добро желание можеш да сложиш всякакво рамо и да коригираш с дължината на чистачката,друг е въпросът до колко ще е естетически издържано.Аз сложих на приятел на БМВ 320 пасажерското рамо от Б3 и си кара с него,въпреки,че като се загледаш има нещо дразнещо в изпълнението...Въпрос на вкус.
-
След като съм задал въпроса значи е сериозен не всички сме всезнаещи пък и смятам,че форума е направен да си помагаме а не да разглеждаме и да мълчим като риби.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
kukata_pasat написа:... а не да разглеждаме и да мълчим като риби.
Колега, много се впрягаш, трябва по спокойно, все пак членовете на форума не висят постоянно в него и не получават мигновено известия че някой някъде е написал нещо или задал въпрос. Пък не е много често да се къртят рамена на чистачки, затова хората не вземат отношение, което е по добре, отколкото да те заблуди някой, въпреки че и такива има.
А и колегата преди мен достатъчно добре е отговорил. И все пак въпроса не е бил от спешните, нито си останал на пътя някъде, нито нещо друго-не дай си боже.
А след като е изкъртено рамото, шлиците на оста за закрепване как са? Че аз изкъртено си представям че рамото е счупено или деформирано и го няма чак до там?
И си оправи заглавието на темата, че от модераторите скоро ще те погнат...
Изпратено от моят SM-G900FD с помощта на Tapatalk
- cr3atin3
- Автомобил: passat b 5.5
- Двигател: avb-2001
Извинявам се,че ползвам темата на колега но имам въпрос за б5.5 комби немога да изкарам задното рамо на чистачката отвъртях болта но не излиза от шлиците ,а искам да сложа рамо от голф 5 някой има ли идея как да я махна без да счупя прозореца.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Пръсни с нещо да прокисне, после евентуално някоя малка скоба и така..
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
С почукване по рамото. Но, много внимателно, за да не счупиш наистина стъклото.