Пасат Б5 98г. - ел.проблем с чистачки и мигачи не работят

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пасат Б5 98г. - ел.проблем с чистачки и мигачи не работят

Мнениеот parno » Съб 19 сеп 2015 11:14

Колата е пасат Б5 98година - а проблема е комплексен и почва да ми лази по нервите за това имам нужда от съвет или насока към добър еладжия в Бургас.

Проблема е следния - на избирателен принцип ми отказват чистачките и мигачите, откажат ли си отказват качествено и тръгват когато преценят сами. Не се влияят от гасене ,палене ,бутане ,почукване и т.н.
Единственото което помогна последния път да тръгнат е времето - колата бе в покой 2 дни - качих се и си работеше всичко.

Проблема НЕ е в клемореда - сменен е с нов
НЕ е в лоста за мигачите - сменен е с нов
ПРЕДПОЛАГАМ ,че не е в разкачен кабел или букса тъй като всичко бе разглобено и прегледано
ПРЕДПОЛАГАМ ,че не е хлабава маса след като бяха проверени и стегнати
НЕ е в лоши спойки по кабелите на комфорт модула - не съм ги презапоявал ,но са прегледани и въпреки ,че имаха леко окисление са здрави без прогнило и т.н.

Да отбележа ,че не отказват ЛОСТОВЕТЕ - а отказват мигачи и чистачки. Темпомата си работи, борд. компа и управлението му също.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ?

Последна промяна от parno на Съб 19 сеп 2015 12:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел.проблем с пасат Б5 98г. - чистачки и мигачи не работя

Мнениеот инжектопляктор » Съб 19 сеп 2015 12:08

Ми то всичко изреди, остана проблем с релета или в самото табло. Реши ли да опиташ да поръчкаш кабелите зад таблото?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ел.проблем с пасат Б5 98г. - чистачки и мигачи не работя

Мнениеот parno » Съб 19 сеп 2015 17:23

проблема е в Load reduction relay или както си го обяснявам аз - релето дето спира фарове ,чистачки,вентилатор на парното и т.н. при въртене на стартер (с цел да не се пилее ток)

"The load reduction relay is to reduce the load (current) off the primary path to a different path.
It is usually found in the lighting circuits that run the head lights where heavy demand for current is needed.
"

при мен се подвизава с номер 370 и се намира най отпред на всички релета (не е единствено с този номер та при диагностициране точното реле го открих по принципа на последователното изключване)
демек - ако не е това ще е онова

много поздрави
:lock

Върни се в “Passat”