P.S. Или пък на ръка, със шкурка? В момента джантите малко са шкурени, но една идея, а трябва поне още една.
Престъргване на джанти
-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Престъргване на джанти
Взех 15-ки джанти Borbet, но се оказа, че май са с централния отвор на Опелските - много трудно влизат.. донякъде. Къде мога да ги престържа с 1мм... И дали ще може да се сложат на струга БЕЗ да се свалят гумите, че 20 кинта дадох за монтаж...
P.S. Или пък на ръка, със шкурка? В момента джантите малко са шкурени, но една идея, а трябва поне още една.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
има едни шлаиф машинки на които се слагат борчета/абразивни дискове,накрайници.Ако може да намериш от някой познат пообиколи отвора постепенно и равномерно и шлайфай дотогава докато отвора на джантата пасне на главината аз така пригодих едни опелски за пасата и няма проблеми.Иска се малко усет за да свалиш равномерно прибавката ама мисля че ще се справиш за 10тина минути иначе със струга е по -голяма галемация. 

-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Danny boy написа:има едни шлаиф машинки на които се слагат борчета/абразивни дискове,накрайници.Ако може да намериш от някой познат пообиколи отвора постепенно и равномерно и шлайфай дотогава докато отвора на джантата пасне на главината аз така пригодих едни опелски за пасата и няма проблеми.Иска се малко усет за да свалиш равномерно прибавката ама мисля че ще се справиш за 10тина минути иначе със струга е по -голяма галемация.
ОК, а ако дали ще е проблем ако не е равномерно.. т.е. болтовете ли са носещи или главината?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Определено централния отвор също е носещ - при мен с обръщаните джанти централния отвор е по-голям от центъра на главината и при около 120 се получава зверската вибрация... при около 125 вече затихва
Приятел гумаджия ми каза , че ако джантата лежи само на болтовете имало опасност да се скъсат при някоя дупка... първоначално като ги монтирах дори ми се развиха всичките болтове на предна лява джанта и се поразбиха отворите за главите на болтовете... яко стягане и засега няма проблеми, но си трябват втулки.
Ако не престържеш равномерно централния отвор има опасност при баланс на джантите да не могат да се балансират , защото самата джанта се захваща към баланс машината именно през централния отвор.
Приятел гумаджия ми каза , че ако джантата лежи само на болтовете имало опасност да се скъсат при някоя дупка... първоначално като ги монтирах дори ми се развиха всичките болтове на предна лява джанта и се поразбиха отворите за главите на болтовете... яко стягане и засега няма проблеми, но си трябват втулки.
Ако не престържеш равномерно централния отвор има опасност при баланс на джантите да не могат да се балансират , защото самата джанта се захваща към баланс машината именно през централния отвор.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
всичко е носещо както каза колегата затова е необходимо равномерно да се шлайфа отвора с равномерен натиск и скорост на обхождане докато не пъхнеш джантата без тя да хлопа на главината,но да може да се завърти на нея,за съжаление се иска усет ако мислиш че няма да се справиш ,по- добре намери стругар дето се занимава с престъргване и дай някой лев да ти е спокойно.
-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest