Здравейте колеги,
от доста време вентилацията ми прави някакви проблеми. До сега го усещах само лятото. Пускам климатика, охлажда добре и и в един момент усещам че почти не духа от вентилацията (първата ми мисъл е че е достигнал климатроника зададените от мен градуси) и понижавам температурата и така до 18°С.... при което почти нищо не се променя - не започва да духа по силно. След като вече понижа до LOW тогава всякаш се отпушва някаква клапа и започва да духа много яко и охлажда колата за секунди. Връщам градусите до към 20°С и така 2-3 мин продължава да си духа и охлажда както трябва. След това отново вентилацията намаля почти до минимум (а показанията за силата на вентилатора са над средното). Мислех си че е от климатика - ходих, до зареждаха го, имах неработеща вентилационна перка (тази която е за климатика до радиатора) смених я и всичко си е по стария начин.
Тези дни времето се застуди и се оказа че същия проблем имам и при изключен климатик. Всичко прави по същия начин, само че съм обърнал температурата да духа топло в колата!?!
Някой да се е сблъсквал с това?

Passat B5.5 2002г. АWT - Проблем с вентилационната система?
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
Passat B5.5 2002г. АWT - Проблем с вентилационната система?
Последна промяна от VeselinTsonev на Сря 30 сеп 2015 14:38, променено общо 1 път.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Проблем с вентилационната система?
Направи му селф тест на климатроника, той ще си каже.
- Прикачени файлове
-
- Climatronic_Self_Diagnostics.pdf
- (83.58 KиБ) Свален 158 пъти
- VeselinTsonev
Благодаря колега, излязоха доста грешки:
04F7 Temperature Flap Servo Motor
04F8 Central Flap Servo Motor
04FA Recirculation Flap Servo Motor
025B Footwell/Defrost Flap Servo Motor
0318 Air Conditioner Pressure Switch
Какво трябва да направя оттук нататък? Не мисля че ако просто изчистя грешките ще се оправят завинаги нещата?
04F7 Temperature Flap Servo Motor
04F8 Central Flap Servo Motor
04FA Recirculation Flap Servo Motor
025B Footwell/Defrost Flap Servo Motor
0318 Air Conditioner Pressure Switch
Какво трябва да направя оттук нататък? Не мисля че ако просто изчистя грешките ще се оправят завинаги нещата?
- vanesto
Изтрий ги, след това си поиграй малко с копчетета за градуси, за насочване на въздуха, за вентилатора и виж кои ще се появят пак.
- VeselinTsonev
Re: Passat B5.5 2002г. АWT - Проблем с вентилационната систе
Не може да изчисти грешка 4FA. Не знам дали другите ще се появят (най вероятно да). Какво да направя, как да процедирам?
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- vanesto
Явно имаш проблем с една или няколко клапи. Мога да ти препоръчам къде да отидеш във Варна, най-вероятно ще се наложи да се сваля таблото, там ремонтират тези клапи. Цената само за сваляне на таблото е 100лв, ремонта на клапа е около 50лв. Сервиз Стренд се казва, в двора на Елпром.
http://testdrive.bg/service/404.html
Преди няколко месеца ми ремонтираха клапа за топло студено + смяна на радиаторче на парното, нямам забележки.
http://testdrive.bg/service/404.html
Преди няколко месеца ми ремонтираха клапа за топло студено + смяна на радиаторче на парното, нямам забележки.
- VeselinTsonev
Благодаря ти колега за информацията.
Много ме притеснява това сваляне на табло за да не започне после всичко да скрибуца по таблото.
Така си ремонтирах жабката и след ремонта скърца, а аз се побърквам от такива шумове.
Много ме притеснява това сваляне на табло за да не започне после всичко да скрибуца по таблото.
Така си ремонтирах жабката и след ремонта скърца, а аз се побърквам от такива шумове.
- vanesto
При мен няма скърцане, всичко си е както преди. Ако се стигне до сваляне на таблото, помислете за смяна на радиаторчето на парното, че един ден като протече трябва пак да го сваляш. Иначе е около 40лв то.