Пасат Б4 1,8 моно 90 к.с. ABS - проблем с токовете

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Пасат Б4 1,8 моно 90 к.с. ABS - проблем с токовете

Мнениеот Iezekil » Пет 09 окт 2015 8:54

1,8 моно мотроник
Краткото описание е,че колата като реши да не пали,няма палене.Липсва искра след бобината.Сменени бобина,датчик Хол,клеморед.
В началото като почна с мизериите забелязах,че на ключа газ бензин,който тогава беше захранен от куплунга на бобината не светят ярко лампите.Набедих него ключ и го смених.Проблема се прояви отново и преместих захранването на ключа на кабел от бушониерата с + след контакт.При новата проява вързах нещата,че нещо не е наред с захранването на бобината явно,но превантивно смених и датчик на Хол с д руг,втора употреба..Да,ама пак греда-вървя 2-3 дена без проблем и отказа да пали,искра след бобината пак няма.На сутринта взех мултицета да видя да не губи захранване докато върти-взе че запали....Нищо,смених и клемореда...затегнах масата на бобината наново.
Днес ми направи номера в движение.Нямах време да видя лампите светят ли,чух че релетата на газта се изключиха,докато обаче се осъзная тока се върна,ключа щракна в положение бензин и продължих...което ме навежда на мисълта,че се е изгубило захранването на ключа паралелно с искрата.
Въпроса е,ако допуснем,че сменените неща са наред,кое следва.Сега ще сменя и разтоварващото реле и остава само компа?
Когато не палеше,не запали и на дърпане/1 опит/.Лампите на таблото си светеха нормално.Единствено както казах,сякаш тока към бобината беше слаб/слабо светеша ключа бензин-газ/,а след нея нямаше искра.Сега с новото захранване на ключа,като дам контакт първо му се включват двете лампи,после светва на бензин,чува се някакво щракане и пали/не знам кое щрака/.Стария ключ с захранване на бобината се включваше направо на бензин,нямаше щракане.
Колата има аларма с имо,като изключа имото си тръгва бензиновата помпа,което навежда на мисълта и,че пуска и тока към бобината...
Та дали е компа или хлабав кабел ли,маса ли?Всеки да сподели виждане,моля.

Последна промяна от Iezekil на Пет 09 окт 2015 10:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Пасат Б4 проблем с токовете

Мнениеот Pet_rov » Пет 09 окт 2015 9:07

Градски, имаш ли фабричния имобилайзер? Да не би той да ти прави мизерии?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 09 окт 2015 10:02

Нямам фабричен,а и чета,че при такъв проблем колата припалва.Тая няма как да припали,понеже няма искра.Самото захранване на бобината е слабо,но не мога да се ориентирам дали само то,или като цяло токовете се губят...

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 09 окт 2015 10:33

Измерил ли си акумулатора и алтернатора? Колко волта дават? Също и за загуба на напрежение по веригата.

Потребителски аватар
Iezekil

Re: Пасат Б4 1,8 моно 90 к.с. ABS - проблем с токовете

Мнениеот Iezekil » Пет 09 окт 2015 20:19

Първото ми се вижда безмислено...докато второто незнам къде да меря,по-точно откъде точно идва тока към бобината?От компа ли,от клемореда ли??

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 09 окт 2015 22:13

Сигурен ли си, че тоя датчик на Хол е читав? Като си го сменял да не си го прецакал нещо? Провери буксата на делкото, огледай пиновете дали са ок.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 10 окт 2015 6:53

То няма как да си сигурен в нищо...Бобина нова,ама знае ли човек дали е читава?Клеморед нов от магазина,ама не пасна като хората нещо,не въртеше на стартер като го сложа в ключалката,навън с отвертка върти.Махнах го и сложих пак стар,от другия Пасат.Датчика на Хол същата работа,разглобих делкото и сложих от другата кола.
Вчера погледнах компира и понеже нищо не видях,просто презапоих жицата дето ми ресетва компа.Всъщност тя не беше запоена до сега и ми хрумна,че може да е от нея/за това търся пътя на тока към бобината/.А дано....

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 12 окт 2015 10:49

Коя година е колата? Провери ли под ключа за фаровете,дали има малка черна кутийка за имото?Провери при контакт имаш ли 12в на Бобината и малко по-ниско(около 11в) на датчика на Хол(включен в буксата !).Проблем може да ти прави кръглата букса за моторната инсталация.При въртене на стартер,провери дали дюзата пръска.Това е и до някъде критерии,че датчика на Хол работи!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 12 окт 2015 17:36

Не съм проверил под ключа на фаровете,въпреки че го вадих доста пъти.Колата е 94 набор, дойде навремето с железен ключ и аз си направих нов,понеже не ме кефеше,имо нямаше.Сега има имо към действащата аларма,но както казах като дам контакт и го натисна,тогава чувам помпата,значи пуска ток.По време на дефектоскопията го бях изключил от сервизния бутон,но за проследяване на кабели-мабели не ми стигат познанията.
Хол може ли да се провери с тел,вкарана в средния пин и подадена към маса,четох,че бобината тогава мята ток?
А самото захранване към бобината от къд идва?
Вече няколко дена след смяната на клемореда и запояването на ресетнатите кабели на ЕКУ нямам проблем,но още не съм убеден и не бързах да пиша,че проблема е решен.Скоро ми предстои дълъг маршрут и съм на тръни.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Вто 13 окт 2015 14:16

Датчика на ХОЛ се проверява със светодиод или с маломощна крушка от табло. На буксата на бобината 2та крайни са -+ 12в. Средния е импулс от Хол. Мери се м/ду + и средния-като въртиш на стартер диода/лампата/ трябва да мига .

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Вто 13 окт 2015 14:58

Коментираш буксата на Комутатора! Средният пин е изход от компютъра на двигателя(АБС),а не от датчика на Хол.

http://vwts.ru/injector/mono-motronic/m-motronic45.jpg

Изображение

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 13 окт 2015 20:02

Нещо има объркано в тая картинка.Меря на двата крайни пина 11 и нещо волта на контакт,което според мен значи,че точно средния пин е холотрона.Пък и той е жълтозелен кабел,какъвто е средния на бобината...
Кажете тоя тест с кабелче към маса дали дава резултат,понеже го четох тук някъде?И по-важното:
pas1.8mi
,можеш ли да ми кажеш,от къде идва захранването на бобината,че си оплюх брадата да питам?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 14 окт 2015 18:08

Ново 20.Докато валя няколко дена проблем нямаше.Днес сутринта беше сухо, на слизане колата изгасна в движение за 2-3 секунди.Стигнах до целта,спрях и я оставих да работи...след малко изгасна и няма палене.
Замерих отива ли ток до делкото докато въртя-отива.
На бобината също.
Извадих буксата от делкото,сложих тел на средния пин и дадох на маса.Стъпковия мотор взе да се движи,още нещо се чу,но искра нямаше.Разглобих моното-дюзата пръска докато въртя.Прозвъних кабела от делкото до компа/8 или 13пин,забравих/ и от компа до бобината/импулсния/-кабелите здрави.Набедих компа но първо реших да изолирам имобилайзера на алармата физически,а после да ходя за ЕКУ до моргата.
Разглобих върталъка..и като разопаковах сноповете от кабели доближавайки до бушониерата ми се стори,че имаше хлабава букса.Щракнах я и пробвах,колата запали.
Искрено се надявам да е това и Ваското1 да е направил вярно предположение.Имобилайзера не го изолирах.
Горните въпроси остават.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Чет 15 окт 2015 19:34

колега, това лято имах подобен проблем-колата пали и кара колкото си иска, 200м, 2км.,200км и изведнъж гасне. проблема естествено се оказа най-простия възможен-лоша маса на газовия клапан на изпарителя. сега като прочетох за дъждовните дни съм убеден, че проблема ти е същия.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пет 16 окт 2015 9:20

Захранването на Комутатора е от контактният ключ! icon_idea

Върни се в “Passat”