Здравейте, постнах проблема си в друга тема, която е старичка и не е точно по въпроса, предполагам, че и затова няма отговори в нея. Да се надявам, че тук ще се получи.
"Здравейте колеги, много полезна тема, с помощта на която си разглобих климатроника и съответно го сглобих пак."
НО, нещо се обърка, нямах с какво да снимам при разглабянето, скапа ми се телефона и от фирмата дето си поръчах друг ме мотаха няколко дена, но това си е отделно.
Та разчитах на паметта си и на гения на германците. Оказа се, че не са чак тъй гениални. Точно на климатроника има няколко еднакви букси, които можеш да объркаш къде да включиш. Вероятно точно така съм и направил. Сега техниката работи но има един проблем, като натисна бутона за обдухване от централните отвори (една стрелка сочеща към гърдите) и при задаване на температурата на най-ниско ниво LO започва да бръмчи една кутийка в която влизат маркучите за вакуума и една от тези еднакви букси.
Молбата ми е, ако някой знае коя букса къде е или има снимки, защото в нета не открих решение, да постне тук или на ЛС. Също така и ел.схема би ми свършила работа. Бръмченето е по скоро като непрекъснато цъкане на реле, но ми направи впечатление, че като влезе в този режим, намалят оборотите на вентилатора, все едно нещо дава на късо.
Не смея да го задържа по дълго, за да не изгори нещо друго.
Благодаря предварително на всеки който даде някаква информация.
Б4 проблем с климатроник - молба за помощ
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Молба за помощ. Проблем с климатроник на Б4.
такъв ли е ?
- baiivan
- Автомобил: Passat
- Двигател: 2E
Предния му панел е ето такъв.

Задния ето такъв.

Буксата която е в средата на панела е същата като още две на самия климатроник и изглежда бъркам кой кабел къде да закача.
Утре ще мога вече и да снимам, дано помогнат и снимките.

Задния ето такъв.

Буксата която е в средата на панела е същата като още две на самия климатроник и изглежда бъркам кой кабел къде да закача.
Утре ще мога вече и да снимам, дано помогнат и снимките.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS

M501 - Клапата Топло/студено
M505 - клапата която определя какъв поток да отива към централните "духалки"
M503 - намира се над вентилатора (между филтъра и турбината)
ПП да не си пропуснал някоя маса?
Да допълня: 28а/..., 10а/... и 5/... са съответно трите букси на гърба на модула за управление.
- baiivan
- Автомобил: Passat
- Двигател: 2E
Маса не съм откачал никъде, но ще проверя пак. Дано излезе нещо по елементарно, че и без това нямам време за дълги ремонти.