В безизходица съм вече, затова се обръщам към Вас (за пореден път).
Започвам отначало. Преди около месец прескочих един бордюр с предна дясна гума, при което я спуках и волана се изкриви на ляво. По случая реших, че е време да постегна предницата и да подготвя колата за зимата. Та какво направих:
1. Изрових железните джанти от мазето.
2. Купих си чисто нови зимни гуми от "Диана".
3. Взех си кормилна рейка, вътрешни/външни накрайници и маншони.
4. Кварталния гумаджия ми изправи джантите и монтира гумите.
5. Люси ми сложи рейката и накрайниците.
6. И като за последно отидох на реглаж.
И от тук се започнаха проблемите. След реглажа се прибрах (в едно задръстване с 20км/час та не видях проблема тогава). На другия ден за работа по околовръстното за мой ужас откривам, че колата дърпа зверски надясно и за да карам направо волана трябва да го държа изкривен наляво. Реших че е останало нещо криво от удара - я носач, я шенкел, я е*а ли го кво. От там при Ники. Той я прегледа и каза, че не вижда криво и на реглаж е трябвало да се разбере от къде е проблема и ми препоръча друг. Викам си тоя къде ходих е бил некадърен и отивам при другия. Момчето я качва и казва - на колата и е правен реглаж всичко е наред и я регулира пак:

И тук казва, че ще опита нещо. Разменя местата на 2-те предни гуми, вика направи едно кръгче. Правя аз и "опа" съшия проблем само че огледален. Колата бие наляво, волана крив надясно. Момчето ми разменя местата на предните и задните гуми, казва трябва да е бетон вече. Еми не е "бетон", но разликата е осезаема. Сега колата продължава да бие вдясно (доста по малко разбира се) и волана трябва да го държа съвсем леко наляво (5 градуса) за да върви направо.
Та искам да попитам какво да направя от тук нататък? Гумите ли са проблема, джантите ли, къде да ида да ги проверят? Знам че някои гумаджии имат едни валяци където въртят гумите, такъв ли ми трябва?
Сори за дългия пост.
Поздрави!