Passat B5.5 AWT 2002г. Копчето на багажника - Решено...
- bobigenchev
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.8T AWT
Passat B5.5 AWT 2002г. Копчето на багажника - Решено...
Днес се опитах да отворя багажника но копчето нещо не сработи. След това, се опитах да го отворя от копчето на вратата но отваря само на един зъб / все едно не си затворил добре багажника/ и не може да се вдигне вратата. Опитах и с копчето на дистанционното но ефекта е същия. Единственият начин се оказа само с ключа. Някой имал ли е такъв проблем и какво е решението. Благодаря.....
Последна промяна от bobigenchev на Пон 02 ное 2015 10:09, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Passat B5.5 AWT 2002г. Проблем с копчето на багажника
Като го отвориш махни кората и провери от кое е.Вариантите са два
или копче или моторче 

- bobigenchev
Ако е моторче според мен няма как да отваря от другите копчета макар и на половина.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Помисли отново - когато отваряш от копче, задействаш ел. мотора т.е. с натискане на бутона на вратата или дистанционното, разчиташ на мотора да отключи ключалката. В другия случай, през патрона, местиш директно механиката на ключалката и отваряш вратата. Т.е. проблема е или в моторчето или в привода между него и ключалката и не я отваря достатъчно, за да освободи вратата, а само на половина. Свали кората и виж какво е положението - кога кое се мести, до къде се мести и т.н. . Моторчето се управлява от комфорт модула т.е. може самото моторче да си е ок, но модула да не го управлява коректно (теми за този модул и проблемите с него и кабелите му, има много). Може кабела да си е здрав, ама заради лоша връзка (респактивно повишено съпротивление), да не достига напрежение на моторчето за да отвори напълно вратата и затова да я отваря само до някъде.

- bobigenchev
А тая кора как се сваля, на щипки ли е защото един ден я напънах малко, ама ме достраша да не счупя нещо и се отказах.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Ключалката е от две пластини,които залепват.Азмоята я оправиха с една част от пружинка ,за да се връща.Успех,но и търпение ,защото при мен се случва вече всяка зима.
- bobigenchev
Re: Passat B5.5 AWT 2002г. Копче на багажника - Решено...
Ето как реших проблема при мен. След като разглобих устройството видях, че бутона който натиска копчето немецът не го е измислил добре и той не може да се върне назад. Видях, че на самият бутон има две дупчици, които са големи колкото пружина от химикал, затова вкарах две пружинки отрязах ги толкова колкото трябваше и всичко заспа. Направи ми впечатление, че движейки се бутона понякога се измества на една страна и излиза от оста си. Затова отрязах съвсем малко парче от пружинката, която ми беше останала и я нанизах на оста, която беше по дълка за да не се вади. Засега всичко е ОК. Дано темата е полезна и на други с този проблем. Успех.....