Здравеите колеги и за много години.Не ми помогна мн търсачката(разбрах че на всички пасати им е слабо място и дръжките) и направо на темата:На дясната врата от вътре(даже и от вън) дръжката трудно се отваря, леко се дърпа и на края вече със зоррр за да се отжори вратата.Като се затваря вратата трябва да се блъсне за да се затвори.Излиза че е нещо от механизма , защото като закопчея на ръка механизма пак се усеща усилие за откопчаване т.е. не е от "П"образната планка която е към купето.Ако някой има идея да сподели моля(смазвал съм вече със спреи механизма) , има ли нещо за регулиране от зад кората и как се смуква - предполагам заяжда някаде иска смаска или центровка
Б5.5 1.9 ТДИ 130к.с. 2003г
пасат Б5.5 дръжката заяжда
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дръжката на пасат Б5.5 заяжда
Пренатегнато жило, може би?
и на мен така ми изглежда но дали е жило или щека(пръчка както на повечето авт.)
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
сваляш кората и си намести жилото към дръжката(наи вероятно не е влязло в канала си)за отвън :сваляш предпазната пластмасова тапи4ка над самата брава и ще видиш малък торсов болт,развиваш докато извадиш задната страна на дръжката и после регулираш дължината на жилото за бронята(после сглобяваш по обратния ред)
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Вратата е задна и тя при пасата няма тапичка. Болта който трябва да охлаби е скрит под гумените уплътнения на вратата, малко под нивото на дръжката.
извинявам се забравих да кажа 4е е предна дясна."brum" каде по точно се намира този болт на предната врата на пасата Б5,5.
Надявам се да е само жилото
Надявам се да е само жилото
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Аз пък що реших че е задна не знам. За предната - има една тапа, под нея има един болт. Развиваш го докато не го усетиш леко да почва да опира. Стигнеш ли до това положение повече не напъваш. Издърпваш дръжката навън и вадиш патрона.
Виж тук: http://www.taligentx.com/passat/maintenance/doorlockmechanism/
Виж тук: http://www.taligentx.com/passat/maintenance/doorlockmechanism/
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ

Колегата ме е изпреварил с ръкоблудството...

мерси много колеги
; предполагам тая гумена тапа крие този болт-tork T20 от които се освобождава патрона на ключалката
weekenda e мятам - дано да е само жилото

weekenda e мятам - дано да е само жилото
Колеги, и при мене заяжда леко шофьорската врата - външната дръжка до патрончето.
По точно ако дръпна по рязко и се отваря, ако дърпам нормално и зачжда леко-тегаво става.
Другото странно е че понякога е много меко и гладко откопчаването, а понякога е тегаво и заяжда точно към края-дърпаш и заяжда и дърпаш със сила и се отваря тегаво.
Смазах заключващият механизъм на самата врата със спрей-тефлон и моторно масло-но ефекта не е много голям.
даже като пробвах на ръка с отверка да го превключа и заяждаше леко.
Та дали проблема е в самата ключалка или е в жилата ?
По точно ако дръпна по рязко и се отваря, ако дърпам нормално и зачжда леко-тегаво става.
Другото странно е че понякога е много меко и гладко откопчаването, а понякога е тегаво и заяжда точно към края-дърпаш и заяжда и дърпаш със сила и се отваря тегаво.
Смазах заключващият механизъм на самата врата със спрей-тефлон и моторно масло-но ефекта не е много голям.
даже като пробвах на ръка с отверка да го превключа и заяждаше леко.
Та дали проблема е в самата ключалка или е в жилата ?
Да и при мене го има това заяждане на шофьорската врата, самоче когато е хладно е нормално, а когато напече и започва заяждане на външната дръжка. Пробвах с отверка и заключих ключалката, после отвътре, ако не напъна с отверката в жлеба на ключалката не ще да се отвори- тоест имитирам напрежението когато вратата е затворена и когато отварям-уплатненията и ръката ми избутват на вън вратата и тогава се отваря що годе лесно.
Струва ми се че механизма е за смазване от вътре.
Така и не разбрах тоя винт-под капачето-до края ли се отвива и се маха или частично само до затягането му ?
После патрончето дали се вади и пада ли оня полу-пръстен, дето после се слага с чалъм ?
От там може ли да се смаже добре или иска и сваляне на кората от вътре ?
Струва ми се че механизма е за смазване от вътре.
Така и не разбрах тоя винт-под капачето-до края ли се отвива и се маха или частично само до затягането му ?
После патрончето дали се вади и пада ли оня полу-пръстен, дето после се слага с чалъм ?
От там може ли да се смаже добре или иска и сваляне на кората от вътре ?
Re: пасат Б5.5 дръжката заяжда
колеги да питам и аз, кой болт на лява предна врата застопорява ключалката да не излиза навън,тапата която я има се пада малко под ключалката и не е този болт ,става въпрос за пасат 5.5 седан