Търсих във форума тема,която отговаря на моят проблем,но,поне аз,не намирам такава.
Та позволявам си да ви попитам относно проблема ми,който предстои да ме мъчи цяла зима,ако не го оправя.
Става въпрос за Пасат 2002 2,8 V6.
Настройкам климатроника на HI да духа топло,а той всякаш ме разбира,че навън е супер топло и духа настроената температура като студен въздух.Случвало ми се е няколко пъти лятото,в големите горещини да го настроя на средна температура,а той да разбере,че навън е студено и духа топъл въздух.Но сега,когато клима-ка е изключен и вентовете отворени да духат към мен,въздухат който влиза през тях,идва като топъл,на който темпратурата мога да я определя като тази която се очаква/HI или на каквато климатроника е настроен,преди да бъде изключен/.
Нямам огромни познания в сферата на клима-ците,но в моите представи,моят климатроник работи по начина на ИНВЕРТЕРНИТЕ климатици вкъщи,а именно:
Когато го настройш на отопление,винаги въздуха който духа,излиза с температурата която си му задал,но като топъл такъв.
Когато го настройш на охлаждане,винаги въздуха излиза като такъв,със зададената му температура.
Въпросът ми е : Има ли някъде някакъв датчик,който да отчита температурата навън и да пренася инфромацията до компютъра,за да му казва по какъв начин да духа въздуха /датчик различен от този,който измерва външната температура и я показва на таблото и лявата страна на дисплея на клима-ка/?
На пръв поглед,всичко свързано с радиатори,термостати,маркучи и т.н. е наред.Нямам проблеми с прегряване или неискане да загрее.Единственото което малко ме притеснява и което не ми се струва типично да се случва е,че след като изключа двигателя,в казанчето на антифриза се чува едно бълбукане,всякаш помпичка изпомпва течността от някъде и си я връща в казанчето /образно казано,не буквално!!!/.
Моля помагайте,че .... навън температурите паднаха под 0. А докато беше хубаво времето, свободното време бе единственото нещо което не можех да си позволя да го имам и ножа опря в гърлото

Благодаря!
Поздрави