Здравейте на всички,
Четох много по тази тема от близа 1 година се интересувам как да си програмирам имобилайзера или транспондера на 3 бутонов ключ Hella за Passat B5.5 TDI 2002 година. Причината е, че искам да имам резервен ключ, защото колата се кара от повече хора. Имам VAG-COМ OBD2 кабел, но доколкото разбрах ми трябва пина за колата, и не искам да давам пари за VAG-TACHO. Имам и друг ключа с работещо дистанционно за централното и алармата на колата, но транспондера в него е кодиран, има вече записан код на него, и не може да се кара колата. Намерих из интернет да се продават MEGAMOS CRYPTO 48 транспондери за VAG, които пише, че нямат нищо записано в тях и подлежат на записване на код. И има ли начин да си копирам транспондера на оригиналния ключ, на тези Megamos Crypto 48, било то с кабел или на ключар.
И изобщо въпросът ми е как без мн средства да съм Happy!?
Благодаря предварително за отговорите и идейте.
B5.5 програмиране имобилайзер
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Програмиране имобилайзер за B5.5 TDI !
Колега от всичко което си написал аз разбирам това:
Най добрият вариант за теб щом имаш вече наличен ключ е да отидеш при ключар и срещу някаква сума да ти бъде свършено всичко за 15мин и да имаш вече така нужният за теб ключ.
Всички други варианти ще доведат до увеличаване на времето от което желаеш да имаш резервен ключ от 1 год. на Х години 
difkotka написа:...Причината е, че искам да имам резервен ключ... и не искам да давам пари...
Най добрият вариант за теб щом имаш вече наличен ключ е да отидеш при ключар и срещу някаква сума да ти бъде свършено всичко за 15мин и да имаш вече така нужният за теб ключ.

- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отивай на ключар с VAG-com да ти промени кода на имобилайзера и си готов за 5 минути!
- djniki
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVF 2001
Тези ключари добре ли са. искат ми 80 лв само да ми програмира ключа. и още 15 за нарязване. Ако некой знае как се програмира чрез ваг ком да пише. Ще сме му благодарни
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
С Vag-com не може да се обучи или добави нищо без пин кода на имобилайзера. Пин кода може да се види на някои автомобили със специализирана техника, може да се прочете от ключа директно със ключарски програматор или пък да се демонтира и да се прочете с програматор, тоест нещата не са толкова прости. Има ключарска техника, която клонира директно един от ключовете към друг, без да е нужно вписване в компютъра на колата, защото при клониране тези два ключа стават с един и същи номер и ECU то ги разпознава, като един. С такава техника става за 5 минути и автомобилът не е нужно да ходи при ключар, а само ключа с който разполагате. За автомобилите от VAG групата, работи доста добре, за разлика от други марки. Естествено цялата тази техника се продава, но дали си заслужава за направата на един ключ е отделен въпрос и зависи от това какъв ключ точно е и каква е стойността му.